1961 Anayasasının ilk taslağını hazırlayan bilim adamlarından biri olan Prof. Dr. İsmet Giritli toprağa verildi.
Prof. Dr. Giritli için Levent Afet Yolal Camii'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.
Giritli'nin cenazesi başında kızı, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu dua ederken, kız kardeşi Nadiye Tatar da, tabutu öperek bir süre dua okudu.
Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in bir çelenk gönderdiği törene, Giritli'nin eşi Suna ve oğlu Ahmet Rıza Giritli, İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, eski bakanlardan Mükerrem Taşçıoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, gazeteci Umur Talu, fotoğraf sanatçısı Ara Güler ve Hava Harp Okulu'ndan bir grup eski öğrencisi ile akademisyenlerin de bulunduğu çok sayıda kişi takıldı.
Cenaze namazının ardından omuzlar üzerinde cenaze arabasına taşınan Giritli'nin Türk Bayrağına sarılı cenazesi, Rumeli Feneri Köyü Aile Mezarlığı'na defnedildi.
-PROF. DR. İSMET GİRİTLİ-
Kırım'da 1924 yılında doğan Prof. Dr. İsmet Giritli, ilk öğrenimini burada tamamladı. Kabataş Erkek Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Giritli, 1964 yılında profesör oldu.
1961 Anayasası'nın ilk taslağını hazırlayan bilim adamlarından biri olan Giritli, Barolar Temsilcisi olarak Kurucu Meclis üyeliğine seçildi.
Giritli, Türkiye Milli Gençlik Teşkilatı (TMGT) Genel Başkanlığı, Birleşmiş Milletler'de de Türk Delegasyonu Danışmanlığı yaptı. 1964-1968 yılları arasında ilk TRT Yönetim Kurulu üyeliği ve başkanlığında da bulunan Prof. Dr. Giritli, 1968 yılının Ocak ayında ilk televizyon yayınını gerçekleştiren ekibin başındaydı.
Giritli, 1958-1959 yılları arasında New York Columbia Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, 1968-1969'da da Columbia Üniversitesi Orta Doğu Enstitüsü'nde ''misafir öğretim üyesi'' olarak bulundu.
1971-1972 yılları arasında Washington D.C'deki Georgetown Üniversitesi'nde ''Ortadoğu'da Amerikan-Sovyet Rekabeti'' konusunda ders veren Giritli'nin İngilizce olarak kaleme aldığı ''Super Powers in The Middle East'' adlı kitap, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi yayınları arasında yer aldı.
Giritli, 1978-1979 yılları arasında Glasgow Üniversitesi'nde ''Senior Research Fellow'' sıfatıyla ''Petrol Politikaları'' konusunda seminer verdi, 1981-1992 yılları arasında Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Radyo Televizyon Yüksek Kurulu üyeliği yaptı.
Meksika Milletlerarası Hukuk Akademisi'ne 1976 yılında seçilen, Atatürk Yüksek Kurumu asli üyeliğinde bulunan, 1985 yılında da Fransızların ''Palmes Academiques'' nişanı ve ''Chevalier'' unvanına layık görülen Giritli, İngilizce, Rusça ve Fransızca biliyordu.
Sayısı 50'yi aşan kitapları, sayısız makaleleri yayınlanan Prof. Dr. Giritli, 1999 yılından beri İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapıyordu.