Dünyanın gözü Çanakkale'de

Dünyanın gözü Çanakkale'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü Anma Töreni için Çanakkale'ye geldi. Erdoğan törenler için Türkiye'ye gelen devlet başkanı, başbakan ve cumhurbaşkanı yardımcılarını Çanakkale Havalimanı'nda karşıladı.
Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl dönümü anma törenlerinde, devlet başkanı, parlamento başkanı, cumhurbaşkanı yardımcısı, başbakan, bakan, büyükelçi düzeyinde 80 ülkeden temsilci olacak.

Galler Prensi Charles, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Katar Emiri Tamim bin Hamad El Sani, törenlerde yer alacak liderler arasında.

Anma törenleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Müslüman konukların Şehitler Camii'nde kılacakları Cuma Namazı ve diğer konukların boğaz turuyla başlayacak.

Çanakkale Kara Savaşları 100. Yıl Anma Törenleri kapsamında Çanakkale bugün 80'e yakın ülkeden üst düzey konukları ağırlayacak. Çanakkale 2015 Törenlerinde 100 yıl önce hayatını kaybeden savaşın tüm taraflarına mensup askerler anılacak.

HER YER YASAK

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısı gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki misafir devlet başkanları sebebiyle şehirde kuş uçurtulmuyor. Şehitliklere giriş çıkış tamamen yasaklanırken şehiriçinde de olağanüstü önlemler alındı.

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı törenleri bugün ve yarın yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve misafir devlet başkanları da katılacak. Bu sebeple sıkı güvenlik önlemleri alındı. Şehitliklere giriş çıkışlar yasaklandı. Yollarda görev alan jandarma ve polis ekipleri, yaya ve arabaları geri çeviriyor. İki gün sürecek törenler boyunca şehitlikler bölgesine kimse alınmıyor. Şehir merkezinde de caddeler arabalara kapatılarak bariyerler koyuldu. Arabaların alınmadığı feribotlara binen yayaların üstü ve çantaları didik didik kontrol ediliyor.

Çanakkale Boğazı'nda da tören hareketliliği yaşanıyor. Misafirleri ağırlayacak olan Savarona yatı limanda beklerken İngiliz ve Avustralya ile birlikte Türk savaş gemileri de boğazda demirli.
24 Nisan 2015 15:25
DİĞER HABERLER