SAYIN ABONEMİZ; BİR ÖNCEKİ HABERDE SEHVEN 'TEMA VAKFI BAŞKANI' OLARAK YAZILAN FARUK TEZCAN'IN SIFATI 'TEMA VAKFI YALOVA İL TEMSİLCİSİ'DİR. HABERİMİZİ DÜZELTEREK TEKRAR YAYINLIYORUZ.
**
TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, "Buraya (arboretum) ne konut ne de turistik tesisler yapılmasını istemiyoruz. Yalova'nın giderek yok olan yeşil alanlar nedeniyle yeşil alana ihtiyacı var. Yeşil alanlar muhafaza edilmeli." dedi.
Yalova'da 1995 yılına kadar çöplük olan arazi, Belediye Meclisi kararıyla arboretum arazisi yapıldı. Hayrettin Karaca da arboretumun oluşması için 300'e yakın fidan verdi. Ancak yetersiz sulama, bakımsızlık ve yetişen fidanların kesilmesi sonucu, arazi çoraklaştı. 2007 yılında karar alan Yalova Belediyesi Meclisi, araziyi 5 firmaya 52 milyon TL karşılığı satarak turizm arazisi olmasını kararlaştırdı. Ancak o yıldan bugüne kadar arazi üzerinde hiçbir turizm çalışması yapılmadı. Bugün de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kararıyla arazi imara açıldı. Alınan bu karar kamuoyunda tepkiyle karşılandı.
"EY YALOVA NE DİYEYİM BİLEMİYORUM"
Konu ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan TEMA Vakfı Kurucu Başkanı ve Mütevelli Heyeti Başkanı Hayrettin Karaca, "Yalova'da eskiden çöplük olarak kullanılan bir alan vardı. Belediye meclisi o çöplük alanının arboretum olması kararını aldı ve ben çok mutlu oldum. Oraya çok nadir olan meşe fidanları vererek alanın hemen ağaçlanması için çabalara başladım. Ancak o fidanları sulamadılar kuruttular, kestiler ve şu anda oraya ev yapacaklarmış. Ey Yalova ne diyeyim bilemiyorum." dedi.
TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan ise arboretum alanının konut alanı olmasına itiraz ettiklerini ifade etti. Tezcan, "Bu alanın tekrardan arboretum alanına çevrilmesini ve yeşil alan olarak kalmasını talep ettik. Buraya ne konut ne de turistlik tesisler yapılmasını istiyoruz. Yalova'nın giderek yok olan yeşil alanlar nedeniyle yeşil alana ihtiyacı var. Yeşil alanlar muhafaza edilmeli." diye konuştu.
CİHAN