Ege Üniversitesi'nde öldürülen Fırat Çakıroğlu'nun cinayet davası başlıyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüsü'nde 20 Şubat 2015 tarihinde çıkan olaylarda, Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu olan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili dava perşembe günü başlayacak. Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat tarafından hazırlanan ve İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede ismi bulunan biri tutuklu 32 sanık, hakim karşısına çıkacak. Polis, duruşma günü davanın tarafı olan gruplar arasında olay çıkmaması için adliye çevresinde ve duruşma salonunda geniş güvenlik tedbirleri alacak.

EÜ Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan ülkücü grup ile karşıt görüşlüler arasında uzun süredir devam eden gerginlik, kampüs alanında bıçaklı sopalı kavgaya dönüşmüştü. Kavgada 23 yaşındaki Çakıroğlu ve karşı gruptan Nurullah Semo'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı. Bacağından aldığı yarayla atardamarı kesilen Çakıroğlu uzun süre cankurtaran beklemiş, EÜ Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti. Vakanın ardından çok sayıda kişi gözaltına alınmış, cinayet zanlısı olarak Semo tutuklanmıştı. Soruşturmayı yürüten Savcı Polat, iki gruptan biri tutuklu 32 sanık hakkında iddianame hazırlamış, cinayet sanığı Nurullah Semo için, "kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama" suçlarından müebbet ve 69 yıl, diğer 31 sanık için, "yaralama, mala zarar verme, delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme" gibi suçlardan 5 ile 48 yıl arasında hapis cezaları talep etmişti.

DAVA İÇİN ÖZEL TEDBİR

Fırat Yılmaz Çakıroğlu cinayeti davasında polis, duruşma süresince olay çıkmaması için geniş güvenlik tedbirleri alacak. İki grubun birbirleriyle yan yana bulunmaması için taraflar biraraya getirilmeyecek. Duruşma salonunda da geniş güvenlik tedbirleri alınacağı öğrenildi.

CİNAYET ANI SİLİNMİŞ

Olay günü ve daha önce EÜ'de yaşanan olaylar, iddianamede genişçe anlatılmıştı. Cinayetin işlendiği yeri gören Ege Cafe'deki güvenlik kamerasının kaydının, kafeteryayı işleten müşteki şüpheli F.Y. tarafından, şüpheli Semo'nun öldürme eyleminin ortaya çıkmaması için imha edildiği yer almıştı. Ege Cafe içerisinde bulunan güvenlik kamerasının kayıt cihazına, mutfak bölümündeki yerinden kabloları koparılarak ve üzerine fiziki şiddet uygulanarak zarar verildiği, görüntünün kurtarılması için harddiskinin Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na gönderildiği ancak veri kurtarma işleminin mümkün olmadığı belirtilmişti. Olay günüyle ilgili sadece kampüs içindeki güvenlik kameralarının görüntüleriyle metro ve belediye otobüsü kameraları polis tarafından toplanarak şüpheliler belirlenmişti.

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖRGÜTLENMİŞLER

İddianamede ayrıca terör örgütü PKK/KCK gençlik çatı yapılanması olan YDG-H'nin (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi), EÜ bünyesinde örgütün amacı doğrultusunda yoğun olarak örgütlendiği de belirtildi. Üniversitede devamlı terör örgütü lehine, "Hozan Serhat Alanı" olarak nitelendirilen yerde müzikli yayın, yürüyüş, basın açıklaması, stant açma ve imza kampanyası gibi eylem ve etkinliklerin yapıldığı, gerekli olan elektriğinse Ege Cafe'den alındığı, sanık Nurullah Semo'nun, terör örgütü lehine yapılan etkinliklerde faal olarak yer aldığı ifade edildi. CİHAN
24 Kasım 2015 16:23
DİĞER HABERLER