Egeli mobilyacılara alım heyeti ve Designİzmir dopingi

Türkiye'nin önemli mobilya fuarlarından 27. İzmir Mobilya Fuarı, (MODEKO), Fuarİzmir'de yapılıyor. Fuar kapsamında, Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü'nde ve Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonunda Karadağ, Bosna Hersek ve Bulgaristan'dan yedi mobilya ithalatçısı firmanın katılımıyla alım heyeti organizasyonu düzenlendi. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin, Egeli mobilya ihracatçılarına kurumsal kimlik ve farkındalık sağlamak için hayata geçirdiği "Designİzmir" markası, sektör paydaşlarına önemli fırsatlar sunan MODEKO'da ilk kez sergilenmeye başladı. Stant açan firmalar, Designİzmir logosunu sergiliyor.

İzmir ve Ege Bölgesi'ndeki mobilya sektörüne dinamizm kazandıran MODEKO'da üçüncü kez alım heyeti organizasyonu yaptıklarını kaydeden Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Davulcuoğlu, yedi ithalatçı firmayla 10 mobilya ihracatçısı Türk firmasının, 50'nin üzerinde ikili görüşme yaptığını kaydetti. Organizasyondan sonraki gün ithalatçı firmaların ticaret yapmayı planladığı firmaların üretim tesislerini de ziyaret ettiğini aktaran Davulcuoğlu, "İhracatçı firmalarımız, üretim tesislerinde daha detaylı şekilde ithalatçı firmalara sunumlar yaptı. Bu ilişkilerin ticari bağlantıya dönmesini bekliyoruz. Mobilya sektörünün 2023 yılı için 6 milyar dolar ihracat hedefi var, bu tür etkinlikleri arttırarak ihracat hedeflerimizi tutturabiliriz." diye konuştu. Ramazan Davulcuoğlu, alım heyeti organizasyonunun yanında bir ilk olarak, birlik tarafından hayata geçirilen Designİzmir markasını sergilediklerini dile getirdi.

'PROJEYİ, İZMİR MOBİLYASINI DAHA İYİ TANITMAK İÇİN HAYATA GEÇİRDİK'

Designİzmir'in, İzmir ve bölgenin ürettiği katma değerli, tasarımda öncü, orta-orta üstü gelir grubuna ve bütün yaşam alanlarına hitap eden, opsiyonel, ergonomik, fonksiyonel, inovatif ürünleri tanıtmak ve ihracatını arttırmak için yürütülecek bir tanıtım projesi olacağı bilgisini veren Davulcuoğlu, şunları kaydetti: "Dünya ölçeğinde bir marka olan İzmir mobilyasını daha iyi tanıtmak için Designİzmir markasını hayata geçirdik. 2015 yılında dünya genelinde ticari daralmaya rağmen Türk mobilya sektörü, mevcut seviyesini korumayı başardı. Mobilya sektörümüz, Türkiye'de 1 milyar 376 milyon dolar ithalata karşı 2 milyar 749 milyon dolar ihracat yaptı, 1,4 milyar dolar dış ticaret fazlası verdik."

'İZMİR, MOBİLYA SEKTÖRÜNDEN YÜZDE 5 PAY ALIYOR'

İzmir'in mobilya sektöründeki yeri hakkında da bilgi veren Birlik Başkan Yardımcısı Davulcuoğlu, "İzmir, Türkiye genelinde yüzde 5'lik payıyla bir mobilya kenti. İhracatta beşinci sırada. İzmir potansiyeli ise tasarımıyla, inovatif, fonksiyonel ürünleriyle çok daha yüksek. Azerbaycan, Cezayir, Fas, Kazakistan, Mısır, Suudi Arabistan, Yunanistan, ABD başta olmak üzere hedef pazarlara odaklanarak, potansiyelimizi harekete geçirebiliriz." diye konuştu.

Designİzmir ile hedeflenen ana başlıklar:

? Katma değerli ürünler,
? Trend oluşturan tasarımlar,
? Orta-orta üstü gelir grubuna hitap eder,
? Tüm yaşam alanlarına hitap eder,
? Opsiyonel, ergonomik, fonksiyonel, inovatif ürünler,
? En yeni ve yüksek teknoloji kullanımı,
? Hammadde kaynaklarının yüksek kalite ve çeşitliliği,
? İnsan kaynakları kalitesinin yüksekliği,
? İnovatif, yenilikçi üretim ve marka yönetimi anlayışı,
? Lojistik açıdan hammadde ve kale pazarlara yakınlık avantajı.Cihan CİHAN
27 Şubat 2016 12:19
DİĞER HABERLER