Eğitim yuvalarına kayyım atadılar

Eğitim yuvalarına kayyım atadılar
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sulh ceza hakimliğinin kararıyla ilçedeki bazı yurt okul ve dershanelerin bağlı bulunduğu şirkete kayyım atandı.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Özel Ergene Eğitim Hizmetleri Basın ve Yayıncılık San. ve Tic. A.Ş.’ye kayyım atandığı belirtildi.

Söz konusu şirkete bağlı çok sayıda okul, yurt ve dershane olduğu bildirildi. İddiaya göre kayyım atanan eğitim yuvaları şunlar: Özel Malhun Hatun Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu, Özel Süleymanşah Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Çorlu Safir İlkokulu, Özel Çorlu Safir Ortaokulu ile halihazırda faaliyette bulunmayan Özel Güldeste FEM Dershanesi, Özel Güldeste Anafen Dershanesi, Özel Çorlu Fatih Lisesi, Özel Çorlu Fatih Anadolu Lisesi ve Özel Çorlu Zafer İlkokulu."

Bu eğitim birimlerinin bağlı bulunduğu Özel Ergene Eğitim Hizmetleri Basın ve Yayıncılık San. ve Tic. A.Ş.’ye Çorlu Sulh Ceza Hakimliği'nin 10 Mart 2016 tarihli kararı ile kayyım atanmasına karar verildiği öğrenildi. Atama kararının Ticaret Sicil Memurluğu'na gönderildiği de ifade edildi.

DHA

11 Mart 2016 13:25
DİĞER HABERLER