"Ekmek İsrafını Önleme" kampanyası

"Ekmek İsrafını Önleme" kampanyası
KIRKLARELİ (A.A) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen "Ekmek İsrafını Önleme" kampanyası öğrencilere anlatıldı.
     TMO Kırklareli Şube Müdürlüğü Bilgi İşlem Şefi Muzaffer Şahin Öztürk, Anadolu Lisesi konferans salonunda yaptığı konuşmada, Türkiyede yılda 2,1 milyar ekmeğin çöpe atıldığını söyledi.
     Vatandaşların tüketecekleri kadar ekmek alması gerektiğini belirten Öztürk, tüketilmeyen ekmeğin de bayatlamadan buzdolabına konulması gerektiğini ifade etti.
     Türkiyede yılda çöpe atılan 2,1 milyar ekmeğin 1,5 milyar liraya denk geldiğini anlatan Öztürk, "1,5 milyar lirayla yılda 500 adet okul, 80 adet hastane ve daha birçok alanda kullanılabilir. Milli gelirimiz dışarıya gitmesin. Öncelikli olarak ihtiyacımız kadar ekmek almalıyız. Tüketemediğimiz ekmeği bayatlamadan önce buzdolabına koymamız gerekiyor. Buzdolabına konulan ekmek bayatlamaz. Bayatlayan ekmekleri veya küflenen ekmeği hayvanlara da vermememiz gerekiyor. Verdiğimiz taktide onlara da zarar vermiş oluyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Salim Tiran / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
11 Nisan 2013 16:10
DİĞER HABERLER