ABD: Karantina karşıtı eylemler artıyor

Michigan'da başlayan karantina karşıtı eylemler başka eyaletlere de yayılarak büyüyor.

Amerika’da "evde kalın" çağrılarına itiraz ederek hayatın normale dönmesi için protestolara başlayanların sayısı birçok eyalette artıyor. İlk protesto görüntülerinin geldiği Michigan’a, Ohio, Kentucky, Kuzey Carolina ve Utah da katıldı.

Michigan’da salgının yayılma hızını önlemek için alınan önlemlerin yarattığı ekonomik vurguna itiraz eden öfkeli kalabalık, önce Vali Gretchen Whitmer’ın Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı 'evde kal' önlemlerini protesto etmişti. 

Protestolarda, eyalet meclisi önünde toplanan bazı göstericilerin silahlı olduğu görüldü. Protestocular 'Trafiği Tıkama Operasyonu' adını verdikleri protestoda ellerinde 'Karantinaya son', 'Özgürlüğümüz için savaşacağız' yazılı pankartlar taşıdı.

EYALET MECLİSİ ÖNÜNDE PROTESTO GÖSTERİLERİ

Korona yasaklarının 3 Mayıs’a kadar uzatıldığı Minnesota’da da protestocular eyalet meclisi önünde toplanarak depresyondan ekonomik sıkıntılara birçok zorlukla uğraştıklarını söyledi.

Güneydeki eyaletlerden Kentucky’de de benzer bir tablo görüldü. Sosyal mesafe kurallarını korudukları gözlenen protestocuların hedefinde Demokrat Vali Andy Beshear vardı. Protestocular, 'Kentucky’yi aç, kral değilsin' şeklinde slogan attı.

Utah’ta toplanan bir grup protestocu da Amerikalıların kendilerini en iyi şekilde koruyabilme yeteneğine sahip olduğunu savundu.

Salgın tedbirlerinin 29 Nisan’da sona ereceği Kuzey Carolina’da toplanan protestocular da karantinanın sebep olacağı ekonomik felaketin Koronavirüs'ten daha kötü olacağını iddia etti.

Karantina döneminde yürürlüğe giren sosyal mesafe tedbirlerine uyulmadığı gözlenen protesto görüntüleri ise Ohio eyaletinin başkenti Columbus’tan geldi. 

Eyalet meclisi önünde toplanan birbirine çok yakın mesafedeki kalabalık, "Ohio’yu yeniden açın" sloganları attı.

18 Nisan 2020 15:39
DİĞER HABERLER