Elektrik faturası 20 kat artan esnaf isyan etti

Elektrik faturası 20 kat artan esnaf isyan etti
Bayrampaşa'da elektrik tesisatı değişti esnafın faturası yüksek oranda arttı.

Bayrampaşa’da büyük ve küçük 300 işletmenin yer aldığı Emintaş Akel İş Merkezi’ndeki elektrik tesisatının değişmesinden sonra, esnafların elektrik faturaları yüksek oranda arttı. Bazı işletmeler 20 kattan fazla gelen faturalar karşısında çaresiz kaldı. BEDAŞ’ın “Önce faturayı ödeyin. Daha sonra itiraz edin.” dediğini ifade eden esnaflar, “Kriz ortamında çeklerimizi ödeyemiyoruz. Bunları nasıl ödeyeceğiz?” diyor.

Geçtiğimiz aylarda Maltepe Caddesi’nde bulunan Emintaş Akel İş Merkezi’nde elektrik saatleri dışarı alınıp, tesisatlar yenilendi. Fakat yenileme sonrasında iş merkezindeki dükkanlara yüksek oranda elektrik faturası gelmeye başladı. Bazı işletmelere daha önce gelen faturanın birkaç katı gelirken, bazılarına ise 10-20 kat fazla gelmeye başladı. Mağdur olduklarını söyleyen esnaf BEDAŞ’a başvurdu. BEDAŞ’tan ise “Önce faturayı ödeyin. Daha sonra itirazınızı değerlendirelim.” cevabı geldi. Faturaları nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen esnaf sorunlarının bir an önce çözülmesini istiyor.

Sahip oldukları mağazaya ayda ortalama bin 200, bin 300 lira fatura gelmesine rağmen bu ay 37 bin liranın üzerinde fatura geldiğini belirten Nezir Erten, “Burada imalat yapmıyoruz. Mağazacıyız. Çalışan hiçbir motor yok. 37 bin lira bize elektrik faturası gelmiş. Her ay bin 200, bin 300 lira fatura gelirken, bu ay çok fazla geldi. BEDAŞ’a gittik. ‘Önce ödeyin. Sonra itiraz edin.’ diyorlar. Bunu nasıl öderiz? Kriz ortamında çeklerimizi ödeyemiyoruz. Bunları nasıl ödeyeceğiz?” dedi.

‘CİDDİYETSİZLİKTEN İLERİ GELİYOR’

Bazı iş yerlerine yüzde 30, bazı iş yerlerine yüzde 100’den fazla fatura geldiğini aktaran Plastik enjeksiyon üreticisi Arif İlter, yaşanan olumsuzluğun tamamen ciddiyetsizlikten ileri geldiğini ifade etti.

Normal şartlarda 3 bin lira fatura geldiğini dile getiren plastik imalatçısı Şahan Kocamanlar, “BEDAŞ burada bir işlem yaptı. Fatura 9 bin lira gelmeye başladı. Bunun altından nasıl kalkacağız? Bu parayı bir de peşin istiyorlar. Kriz var. Buna bir çözüm üretsinler.” ifadelerini kullandı.

‘ŞİKAYET EDECEĞİZ. İNŞALLAH DİNLERLER’

Geceli gündüzlü çalıştıkları halde normal şartlarda 3 bin lira fatura geldiğini söyleyen ambalaj firması yöneticisi Şirvan Karahanoğlu, “Topu topu 3 tane makinemiz var. Geceli gündüzlü çalıştığımız halde 3 bin lira fatura ödeyen biz şu an 9 bin 600 lira fatura ödüyoruz. Günahtır ya! Ve bizim firmamız geçen ay ve bu ay gece hiç çalışmadı. Bu fatura yaklaşık 2,5 katı. Şikayet edeceğiz. İnşallah dinlerler.” şeklinde konuştu.

CAMİYE 7 BİN 480 LİRA ELEKTRİK FATURASI GELDİ

İş merkezinin çatı katında esnafların yardımıyla yapılan camiye normal şartlarda 30– 40 lira fatura geldiğini kaydeden başka bir esnaf ise şöyle konuştu: “5 metre kablo çekileceğine 30-40 metre kablo çekilmiş. Bunu BEDAŞ çekmiş. 26-30 lira gelen fatura 7 bin 480 lira geliyor. Saat numaraları tutmuyor. İşlerini takip etmiyorlar. Bu sebeple yüksek faturalar geliyor.”

CHA

31 Ağustos 2015 11:40
DİĞER HABERLER