Korona'da son durum: Haftalar sonra yine fırladı

Koronavirüs testi pozitif çıkan insan sayısı 1 milyon 853 bini geçerken güncel verilerle ilgili arka arkaya açıklamalar geldi. Son dönemde yeni vak'a sayısındaki artışı adeta sıfıra indiren ve bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağını gevşeten Çin'de 108 yeni vak'a görülmesi endişeleri artırdı.

Dünya çapında büyük bir paniğe sebep olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) yayılmaya ve ölümlere sebep olmaya devam ediyor. Salgının başladığı Çin’de de sıkı sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamaların gevşetilmesinin ardından 6 hafta sonra ilk kez vak'a sayısında artış yaşandığı duyuruldu.

Çin’in güneydoğusundaki Heilongjiang bölgesinde vak'a sayısının artması Çin hükümetinde paniğe yol açtı. 

Bölge Çin’in Covid-19 ile mücadelesinde yeni cephesi haline gelirken, bugün açıklanan resmi verilere göre ülke genelinde toplam 108 yeni vak'a tespit edildi. Ülkede önceki gün 99 yeni vak'a tespit edilmişti. Çin’de 5 Mart’ta 143 yeni vak'adan sonra dün tespit edilen 108 yeni vak'anın bir rekor olduğu açıklandı.

98 VAK'A ÜLKE DIŞINDAN

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu vak'alardan 98’inin başka bir ülkeden gelenlerden kaynaklandığını açıkladı.

12 Aralık 2019'da salgın ile ilgili haberlerin çıkmasına rağmen hükümetin baskı politikası uyguladığı Çin’de salgın ile mücadele resmen 2020 yılında başlamıştı. 

Ülke genelinde resmi verilere göre vak'a sayısı 82 bin 160 iken, ölü sayısı da son 24 saatte 2 kişi artarak 3 bin 341’e çıktı.

13 Nisan 2020 10:10
DİĞER HABERLER