Emeklinin intibak feryadı

Emeklinin intibak feryadı
2000 sonrası emekli olan bazı vatandaşlar prim günü aynı olmasına karşın daha az maaş alarak haksızlığa uğradıklarını belirtiyor.
Sözcü Yazarı Hamza Çebi, bugün yayımlanan köşesinde bir emeklinin mektubuna yer verdi. Cemal Balyemez isimli okur mektubunda 2000 sonrası emekli olanların maaşlarında düzenlenmesi için intibak yasasını dört gözle beklediklerini ifade ederek bu haksızlığın giderilmesi gerektiğini vurguladı. İşte o mektup:

“2000 öncesinde emekli olanların maaşlarının iyileştirilmesi için 2012 yılında intibak yasası çıkarılmış ve. 2013 yılı ocak ayında yürürlüğe konmuştu. Beklendiği gibi olmasa da yapılan düzenleme ile maaşlarda bir artış sağlanmıştı.

2000 sonrası emeklileri bu intibaktan yararlandırılmadı. Maaş hesaplama sisteminde zaman zaman yapılan değişiklikler yüzünden aynı gün çalışmış ve aynı primi ödeyenler arasında maaş farklılıkları oluştu. Çalışılan gün sayısı ve ödenen prim miktarı aynı olmasına rağmen kimi emekli diğerinden daha az maaş alıyor. Bu adaletsiz uygulamaya son verilmeli. Birkaç yıldır ikinci bir intibak yasasının çıkarılacağı günü dört gözle bekleyip durduk. Yeni hükümetten 2000 sonrasında emekli olanların uğradığı haksızlığı gidermesini ve maaşlarda eşitliği sağlamasını bekliyoruz. “
30 Mayıs 2016 09:35
DİĞER HABERLER