Emektar eserlerin doğa ile buluşturan sergi göz kamaştırıyor

İstanbul Teknik Üniversite'sinde (İTÜ) sergilenen emektar eserlerin doğa ile buluşturması sergisi göz kamaştırdı. Üniversite bünyesinde yıllar önce kendi alanlarında ilkler oluşturan eserler, 'Çiçekler Tasarımlarıyla Buluşuyor' sergisinde Türkiye'nin ilk tv yayınında kullanılan kamera, ilk üniversite radyosunun 70 yıl öncesinden kalan mikrofonu, ilk süper bilgisayar ve daha onlarca tarihi eşya renkli görüntü oluşturdu.

Geçmişi 242 yıl önceye dayanan üniversite bünyesinde kullanılan Türkiye'nin ilk tv yayınında kullanılan kamera, ilk üniversite radyosunun 70 yıl öncesinden kalan mikrofonu, ilk süper bilgisayar ve daha onlarca tarihi eşya, Yunus Karma'nın çiçek tasarımlarıyla renklenen sergide beğeniye sunuluyor. Sergide, İTÜ'nün fakültelerinden bir yıl süren bir çalışmayla toplanan 200 emektar eser arasından seçilen 100'e yakın tarihi parça yer alıyor. Birbirinden değerli eserlerin çiçeklerle yeniden tasarlanarak farkı bir çalışmayla sergilenmesi göz kamaştırdı.

Kendi alanında bir ilk oluşturan sergi ile ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan İTÜ Rektör Danışmı Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu, hedeflerinin sahip oldukları emektar ve değerli eserleri doğa ile buluşturmak olduğunu söyledi. Sergilenen eserlerden birisinin ise Türkiye'deki televizyon yayınında kullanılan ilk kamera olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sadıkoğlu, "Bu değerli eserlerin doğa ile buluşması çok önemli bir anlam taşıyor. Hayatlarını devam ettiriyorlar hissini vermeye çalıştık." dedi. Sadıkoğlu, sergilenen eserlerin her birinin kendi özelliğine uygun bir şekilde yapılan tasarımla doğaya uyarlanmaya çalışıldığını sözlerine ekledi.

İTÜ rektörlük binasında farklı tasarımıyla bugün açılan sergi, bir ay boyunca ziyaret edilebilecek.

CİHAN
14 Mayıs 2015 12:41
DİĞER HABERLER