Emniyet müdürünü iki yetimle sokağa attılar

Emniyet müdürünü iki yetimle sokağa attılar
Ankara’da görevliyken geçen yıl Muş Emniyet Müdürlüğü'nde görevlendirilen Emniyet Müdürü A.B., kışın ortasında sokağa atıldı. Kendisinden rütbece küçük polis memurları tarafından lojmandan çıkarılan emniyet müdürü, bakmak zorunda olduğu kız kardeşi ve kız kardeşinin iki yetim çocuğunu bir otele yerleştirmek zorunda kaldı.

Alınan bilgiye göre, emniyette yaşanan görevden almalar kapsamında Ankara’dan Muş’a gönderilen ve doktor ünvanına sahip Emniyet Müdürü A.B., kendi eşi ve çocuklarını Ankara'da bıraktı. A.B., 9 yıl önce kocası vefat eden kız kardeşi ile 11-13 yaşlarındaki iki yetim yeğenini yanına alarak onların hayata tutunmalarına imkan sağlamak amacıyla yanına aldı. Görev yaptığı Muş’ta lojmanda oturmayan tek emniyet müdürü olan A.B., terör olaylarının artması üzerine kol kanat gerdiği kız kardeşi ve yeğenlerinin güvenliği için lojmana başvurdu. 2015 yılının Eylül ayında kendisine tahsis edilen daireye taşınan Emniyet Müdürü A.B., taşındıktan kısa bir süre sonra Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin ünlü 34. maddesine istinaden il dışı tayine tabi tutuldu ve Batman'a gönderildi. Taşınma için birçok masraf ve emek sarf eden emniyet müdürü ile dul kız kardeşi, yapılan haksız il dışı tayininden sonra ikinci şoku da kış ortasında oturdukları lojmandan sokağa atılma tehdidiyle yaşadı. Kışın ortasında ev bulmakta sıkıntı çeken emniyet müdürü, yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için konuyu yargıya taşıdı ve hem il dışı atama işleminin iptalini hem de lojman boşaltma işleminin yargılama süresince durdurulmasını talep etti. 

Emniyet Müdürü A.B., meslektaşları tarafından lojmandan çıkartılarak sokağa atıldı. Bunun üzerine A.B., kız kardeşi ile yetimlerini geçici olarak bir otele yerleştirmek zorunda kaldı. Emniyet müdürünün, maruz kaldığı hukuksuzluğa karşı yargıya başvurduğu öğrenildi. 

CİHAN

(Bu arada bu habere Muş Valiliğinden tekzip metni yayınlanmıştır. Cevap ve düzeltme hakkı kapsamında tekzip metni aşağıdaki gibidir.)




12 Şubat 2016 17:12
DİĞER HABERLER