Emniyet'in hafızasının sıfırlandığının en büyük ispatı

Emniyet'in hafızasının sıfırlandığının en büyük ispatı
Yolsuzluk ve terörle mücadele eden polislere yönelik ihraç ve sürgünlerin Emniyet'in hafızasını sildiği iddialarını güçlendiren örnekler çıkıyor.

Çeşitli gerekçelerle uzman polislerin farklı kurumlarda atıl görevlere atandığı ya da meslekten ihraç edildiği gündeme gelirken, benzer bir skandal Eskişehir'de yaşandı. IŞİD terör örgütünün bombacısını, bir ay boyunca geceli gündüzlü takip ederek Konya'da mühimmatlarla birlikte yakalatan komiser N.K. meslekten atıldı. İki yıl önce ortaya koyduğu büyük başarıya rağmen, ihraç edilen komiser, memleketinde babasına ait fındık ve çay bahçesinde çalışmaya başladı.

17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından emniyet müfettişlerinin raporu ile ‘usulsüz dinleme' ve ‘örgüt üyesi' suçlamalarına maruz kalan N.K. hakkında 80 yıl hapis cezası isteniyor. Komiserin terör örgütü IŞİD'le mücadelesi ise filmlere konu olacak türden. Alınan bilgilere göre IŞİD bombacısı M.A.'nın 2013 yılında yakalanmadan önce birkaç kez yurtdışına giriş çıkış yaptığı, Türkiye'ye gelerek eleman, teçhizat toplama faaliyetlerinde bulunduğu belirlendi. Eskişehir'de kenar mahalledeki evde olduğu tespit edilen M.A., geceli gündüzlü adım adım takibe alındı. Bağlantıları ve ne yaptığı ortaya çıkarıldı. Suriye'ye gitmek üzere Eskişehir'den Konya'ya giden M.A. komiser N.K.'nin emniyete bilgi vermesi üzerine Konya'da yakalandı. 6-7 ay cezaevinde yattı ancak tahliye edildi. M.A.'nın tekrar Suriye'de IŞİD safına katıldığı anlaşıldı.

Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan da Eskişehir'deki polislerin başarılarından övgüyle bahsetmişti. Iğdır'daki miting sırasında N.K. ve polislere atıf yapan Erdoğan, çalışmaları sebebiyle onlara canlı yayında teşekkürlerini iletmişti. Buna rağmen 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu soruşturması sonrası, N.K. emniyet müfettişlerinin raporu sonucu önce istihbarat şubeden alındı, sonra mahkeme kararı olmadan meslekten çıkarıldı. Şimdi baba ocağı Karadeniz'de fındık ve çay bahçesinde çalışan komiser, yaşadıklarını Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakime anlattı. Özetle şunları kaydetti: “Bombacıyı takip ederek evimin yolunu, ailemi unuttum. Bombacının Konya polisince yakalanmasını sağlayan benim. Şimdi örgüt üyesi diye suçlanıp meslekten atılıp yargılanıyorum. Hiçbir örgütün üyesi olmadım, olmayacağım. Mesleğim boyunca teröriste, örgüte karşı elif gibi dimdik durdum, bundan sonra da elif gibi dimdik duracağım.”


ZAMAN

28 Temmuz 2015 07:14
DİĞER HABERLER