İngiltere'de bir çevre örgütü, dünyayı kurtarmak için en çok gayreti sarf eden 100 ismi belirledi.
Bilim adamları, yazarlar, kampanya organizatörleri ve ekonomistlerin ağırlıkla yer aldığı, "gelmiş geçmiş en çok çaba harcayan 100 çevreci" listesinin ilk sırasında, 1962'de yazdığı "Sessiz Bahar" adlı kitapla, birçok kişi tarafından modern çevrecilik hareketini başlattığına inanılan Amerikalı bilim adamı Rachel Carson gösterildi. Carson, halen popüler olan kitabında, tarım ilaçlarının öldürücü etkisine dikkati çekmiş ve birçok kişinin çevrecilik konusunda bilinçlenmesine yardım etmişti.
Listenin ikinci sırasında ise Almanya doğumlu ekonomist E.F. Schumacher yer aldı. Schumacher, ekonomik ve teknolojik uygulamaların, insan ile tabiat üzerindeki zararlarını vurguladığı kitaplarıyla çevre bilimciliğe katkıda bulunmuştu.
Üçüncü sırada Güçlendirilebilir Kalkınma Komisyonu Başkanı Jonathan Porritt, dördüncü sırada İngilizlerin dünyaca ünlü doğa belgeseli yapımcısı Sir David Attenborough, beşinci sırada ise "Küresel ısınmayı durdurmanın tek yolu nükleer enerji" sözünün ve Gaia teorisinin sahibi İngiliz biyolog James Lovelock yer aldı.
Listenin en ilgi çekici isimlerinden biri, ABD'de başkan yardımcılığı görevini bıraktıktan sonra belgesel yapımcılığı yapan Al Gore oldu. Gore, listenin 9. sırasında gösterildi.
Listenin ilk 15 sırasında yer alan isimler şöyle oldu;
1- Rachel Carson (Sessiz Bahar kitabının yazarı)
2- E.F. Schumacher (Ekonomist)
3- Jonathan Porritt (Hükümet danışmanı)
4- David Attenborough (Belgesel yapımcısı)
5- James Lovelock (Biyolog)
6- Wangari Maathai (2004 yılı Nobel barış ödülü sahibi Kenyalı çevreci)
7- Galler Prensi Charles Windsor
8- William Morris (Yazar)
9- Al Gore (politikacı)
10- Gro PHarlem Brunrtland (Eski Norveç Başbakanı)
11- Richard Sandbrook (Kampanya organizatörü)
12- Amory Lovins (Amerikalı yeşilci)
13- Vandana Şiva (Kampanya organizatörü)
14- Ansel Adams (Fotoğrafçı)
15- Fritjof Capra (Avusturyalı fizikçi)