En kritik koltuğu kaybetti

Kabinenin başına Binali Yıldırım'ın geçmesiyle birlikte Mehmet Şimşek, Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Başkanlığını da kaybetti. Kurulun başkanlığını Başbakan Binali Yıldırım yürütecek.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de kurula girdi. 64. Hükümet döneminde kurulda Mehmet Şimşek tek başbakan yardımcısı olarak bulunuyordu. Bu kararla kurulda iki başbakan yardımcısı yer alacak. 7 Haziran’dan önce Daha önce Ekonomi Koordinasyon Kurulu Başkanlığını Ali Babacan yürütüyordu.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Başkanlık genelgesine göre, Ekonomi Koordinasyon Kurulu üyeleri ise Başbakan yardımcıları Nurettin Canikli ve Mehmet Şimşek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Ekonomi Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Gümrük ve Ticaret Bakanı, Kalkınma Bakanı ile Maliye Bakanı’ndan oluşuyor.

Sekretaryası Hazine Müsteşarlığı tarafından yürütülmekte olan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) 28 Şubat 2009 tarihinde 5838 sayılı Kanun ile kuruldu.

DİĞER KURULLARDA GÖREV DAĞILIMI

Yüksek Planlama, Özelleştirme Yüksek, Savunma Sanayii, Ekonomi Koordinasyon, Para-Kredi Koordinasyon ile Reformların Koordinasyonu ve Yatırımların İzlemesi Kurulu’nda görev alacak bakanlar belirlendi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Başbakanlık Genelgesi’ne göre, Yüksek Planlama Kurulu Başkanlığını Başbakan Binali Yıldırım, üyeliklerini ise Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Mehmet Şimşek, Kalkınma, Enerji, Maliye, Orman ve Su ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanları yürütecek. (yeni hayat)

27 Mayıs 2016 15:16
DİĞER HABERLER