Samanyolu Haber Tv'de 'Şifalı Dağlar' programının sunucusu Fitoterapist Dr. Muammer Yıldız, aslankuyruğu bitkisinin Kastamonu florasında da yetiştiğini tespit etti
- Aslan kuyruğu bitkisinin Kastamonu florasında da yetiştiği Samanyolu Haber TV ekibi tarafından tespit edildi.
- Bitki, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarında yaygın olarak kullanılıyor.
- "Tarımı yapıldığı takdirde ülke ekonomisine büyük katkısı olabilir."
Yapımcılığını Tarık Dayı'nın, program danışmanlığı ve sunuculuğunu da Fitoterapist Dr. Muammer Yıldız'ın yaptığı, Samanyolu Haber Televizyonu'nda yayınlanan ‘Şifalı Dağlar’ programı çekimler için gittiği Kastamonu’da ilginç bir sürprizle karşılaştı. Dr. Yıldız, Tuzaklı Barajı etrafında Aslankuyruğu bitkisinin varlığını tespit etti.
Latincedeki ismi Leonurus Cardiaca olan Aslankuyruğu bitkisi, geleneksel tıbbın yanı sıra modern tıpta da yaygın olarak kullanılan bir bitki.
Şifası tüm dünya tarafından bilinen Aslankuyruğu bitkisinin en yaygın kullanım alanı kardiyolojik hastalıklar yani kalp ve dolaşım sistemi hastalıkları.
YÜKSEK TANSİYONU PROBLEMİNE SON
Dr. Yıldız, Aslankuyruğu bitkisin kalp kapakçıklarını güçlendirici etkisi ve idrar söktürücü özelliği sayesinde kalp hastalarının sıklıkla karşılaştıkları yüksek tansiyon probleminin ortadan kaldırdığını bu nedenle Leonurus Cardiaca’nın kalp hastalıklarının tedavisinde yaygın olarak kullanıldığını belirtti.
Özellikle sulak arazileri seven Aslankuyruğu bitkisi Geleneksel tıpta yaprakları ve çiçekleri çay şeklinde içilerek kullanılıyor. Modern tıpta ise Leonurus Cardiaca özel ekstraksiyon yöntemlerinden geçirildikten sonra İlaç hammaddesi olarak tıbbın hizmetine sunuluyor.
"ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Dr. Yıldız, “Aslankuyruğunun Kastamonu’da yetişiyor olması Türkiye’nin birçok bölgesinde, tarımının kolaylıkla yapılabileceğinin de ispatıdır. Aslankuyruğu yani tıptaki bilinen adıyla Leonurus Cardiaca yetkililerin yönlendirmesi ile tarımı yapıldığı takdirde ülke ekonomisine büyük katkısı olabilecek şifalı bitkilerimizden sadece biri, belki de en önemlilerinden biri” dedi.
Dr. Yıldız ayrıca Türkiye’nin Endemik bitkiler açısından oldukça zengin olduğunu Türkiye de yetişen endemik bitkilerin tüm Avrupa Kıtası'ndaki endemik bitkilerin tamamından daha fazla olduğunu, bu gerçeğin göz önünde bulundurularak özellikle üniversitelerin bu alanda daha fazla çalışmalar yapması gerektiğini sözlerine ekledi.
ŞİFALI DAĞLAR PROGRAMI HER CUMARTESİ SAAT 21.05'TE SAMANYOLU HABER TV'DE.