Enerjisini güneşten alan bilgi panelli akıllı duraklar geliyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Ulaşım Dairesi Başkanlığı, doğal enerji kaynaklarının kullanılarak günlük ihtiyaçların giderilmesi noktasında çevre dostu projelerini hayata geçiriyor.

HBB, Hatay'ın her ilçesinde güneş enerji sistemli, akıllı durakların yapımı için harekete geçti. Toplu taşıma araçlarının kullanılması ile duraklarda yaşanan problemleri en aza indirmek amacıyla, önemli çalışmalara ön ayak olan HBB Ulaşım Dairesi ekipleri, ihtiyaçlar doğrultusunda bölgelerde rehabilitasyon çalışmalarını gerçekleştirerek, güneş enerjisi ile çalışan aydınlatma ve akıllı durak bilgi panelli durak yapımına başladı.

Vatandaşların duraklarda uzun süre beklemesi ihtimalini hesaba katarak, karanlık duraklarda tedirginlik yaşanmasının önüne geçmek isteyen HBB, enerjisini güneş ışınlarından sağlayan akıllı duraklarla daha güvenli ve modern bir şekilde ulaşım sağlanacağının müjdesini verdi. Antakya ve Defne ilçelerinden toplamda 18 adet durak montajının tamamlandığını bildiren HBB ekipleri, güneş enerjili akıllı duraklar sayesinde vatandaşların toplu ulaşım konusunda yüksek standartlara erişeceğini ve projenin tüm ilçelerde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini açıkladı. Cihan CİHAN
23 Mart 2016 13:11
DİĞER HABERLER