Enes Kanter, tüm alışkanlıkları değiştirdi

Oklahoma City Thunders forması giyen Enes Kanter, takımına Türk mutfağını aşıladı. Evinde sık sık maklube ikram eden Enes Kanter’in takım arkadaşlarına kebap dahil bir çok Türk yemeğini öğrettiği belirtildi.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA ekiplerinden Oklahoma City Thunders’ta Türk mutfağı rüzgarları esiyor.

Batı Konferansı temsilcisinde forma giyen oyuncular, son yıllardaki beslenme düzenlerinin dışına çıkarak yeni lezzetlere yelken açtılar. 

Oklahoma temsilcisinin yükselenen form grafiğinin sırrı olarak gösterilen bu değişikliğin mimarı ne Kevin Durant ne de Russel Westbrook; Enes Kanter…

Oklahoma City Thunders’a parkede de önemli katkılar sağlayan yetenekli oyuncu, takım arkadaşlarını Türk mutfağına da alıştırdı. 

The Wall Street Journal’da “Oklahoma City’nin Helal Çocukları” ismiyle yayınlanan makalede, Enes Kanter’in Oklahoma City Thunders’a kattığı Türk kültürüne geniş yer verildi.

Müslüman oyuncunun dini inançlarına ve ritüellerine saygı gösteren Oklahoma City Thunders, takım patronu Clay Bennett’in odasını Enes Kanter’e açmış durumda. 

Yetenekli oyuncu bu odada ibadetlerini yerine getirirken, yemekleri de İslami şartlara uygun olarak özel hazırlanıyor.

“TÜRK YEMEKLERİ HARİKA…”

Takım içerisinde Türk mutfağının ve helal yemeklerin bu denli yayılmasının başrollerinden biri de Steven Adams… 

22 yaşındaki oyuncu, bir gün Enes Kanter’e yemeğinden yeyip yiyemeyeceğini sorduğunu ve tadını aldıktan sonra diğer takım arkadaşlarına tavsiye ettiğini anlatıyor.

Enes Kanter’in İslami şartlara uygun beslenmesinin gerekçesi dini inancı olarak gösterilirken Steven Adam ise Türk mutfağını tercih etmesini söyle özetliyor; “Çünkü harika…”

Steven Adam ile başlayan furyanın Russell Westbrook ve Serge Ibaka’nın da katılımı ile bir anda genişlediğini yazan gazete, takım doktoru Donnie Strack’ın da görüşlerine yer veriyor.

Strack’ın sözleri şu şekilde; “Enes’in yemek kültürü zamanla takım içerisinde bir partiye dönüştü. Herkes, Enes’in yemeğini çalmaya çalışıyor…”

Gazete ayrıca, takım içerisinde helal yemek tüketimi ve talebinin artmasının ardından kulüp yöneticilerinin internette, şehirdeki en iyi müslüman restaurantlarını aradığını da satırlarına taşıdı.

Şehirdeki Türk restaurantlarından kebap sipariş ettiklerinde çalışanların, yemeğin Enes Kanter için olup olmadığını paylaşan kulüp yetkilileri, bir defasında San Antonio Spurs maçının ardından 6 kişilik kuzu söylediklerini de belirtti.

Makalede ayrıca Enes Kanter’in sık sık takımı evine çağırdığına ve maklube ikram ettiğine de yer verildi.

30 Nisan 2016 10:56
DİĞER HABERLER