
Cep yakan fiyatlardan fındık, et, lahana, sivri biber, sıvı yağ, soğan ve patates nasibini aldı. Patlıcan, salatalık, yeşil soğan ve kabak dışındaki bütün ürünlere zam geldiğini ortaya koyan raporda, lahana yüzde 54, sivri biber yüzde 38, kuru incir yüzde 32 ile zam şampiyonları oldu.
Millet'in haberine göre, ortalama gıda enflasyonu ise yüzde 20'nin üzerine çıktı. Şubat ile Mart ayı fiyatlarının karşılaştırıldığı raporda dana eti ve kuzu etine de yüzde 2 ila yüzde 5 arasında zam yapıldığı belirlendi.
FINDIĞA, ETE, BİBERE ZAM
Vatandaşların bir önceki aya göre pahalıya aldığı ürünler içinde lahana başı çekti.
Şubatta kilosu 1.65 liraya alınan lahana martta yüzde 53’lük fiyat artışıyla 2.54 liraya alınmaya başlandı. Sivri biberde 4.77 liradan 6.62 liraya çıkarak cep yakan ikinci ürün oldu.
Fındık 55.4 liradan 2 lira zamlanarak 57.4 liraya çıktı. Dana eti ortalama 1 lira zamlanarak 33.5 liradan 35 liraya çıktı.
Kuzu eti de zam gelen ürünler arasında yerini aldı.
İNCİR MARKETTE 33 LİRA
Yine rapora göre mart ayında da tarla ile market fiyatları arasındaki makas kapanmadı. Çiftçinin 5.5 liraya sattığı incir, market rafından 33 lira 90 kuruşa vatandaşa sunuluyor. Aradaki fark yüzde 516’yı buluyor.
Yine tarlada 17 kuruş olan maydanoz markette 87 kuruş, 10 lira olan kuru kayısı 34 lira 95 kuruş, 3 lira 60 kuruş olan kuru üzümün 12 lira 30 kuruşa satılıyor.
Üreticinin 91 kuruş kazandığı limonun markette 3 liraya satılması da vatandaşın sebze ve meyve alamamasında en büyük gerekçe olarak gösterildi.
Kulislerde bunlar konuşuluyor: İşte silah bırakan PKK'lılara uygulanacak 4 adım
Şimdi de Tugay komutanlığının deposu soyuldu!
Şamil Tayyar'dan DEM'e tehdit: Fazla kaşımayın, zararlı çıkarsınız
Öğretmeni zorbalayan lise öğrencilerine soruşturma
Akıllara durgunluk veren vahşet: Yanmış ve başsız...
Başka kimler var? Sinan Ateş'in katilleri de 11. Yargı paketinden faydalanarak dışarı çıkabilecek!