İzmir'in Konak ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki bedensel engelli Mehmet Yağcı ile 35 yaşındaki görme engelli Kezban Gencer çiftinin evlilik hayalleri, belediyenin desteğiyle gerçeğe dönüştü. Yıllardır mutlu bir yuva özlemi duyan çifte yardım eli uzatan Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, bütün ev eşyalarını temin etmekle kalmayıp nikahlarının kıyılmasını da sağladı.
Doğuştan sol elinin parmakları olmayan, sağ elinin de üç parmağını iş kazasında kaybeden Yağcı, bir süre önce tanıştığı, yüzde 80 görme engelli Gencer'e âşık oldu. "Sevmeye engel yok." diyen engelli çift, yuva kurmaya karar verdi ancak maddi imkansızlıklardan ötürü bir türlü nikah kıydıramadılar. İki kere nişanlanan ancak ekonomik sebeplerden ötürü ayrılmak zorunda kalan çiftin yardımına belediye yetişti. Çiftin nikahı, geçen günlerde Belediye Gültepe Evlendirme Dairesi'nde törenle kıyıldı. Attıkları imzayla mutluluklarını belgeleyen çiftin oturacağı evin ihtiyacı olan eşyalar da belediyenin "Bizim Ev" hizmeti sayesinde karşılandı. Yeni çifte kanepe, halı, televizyon, baza, bulaşık makinesi, buzdolabı, fırınlı ocak, çamaşır makinesi ve çeşitli mutfak eşyaları, hayırsever vatandaşların yaptığı bağışlar sayesinde hizmet veren Bizim Ev'den temin edildi.
TEK HAYALİ BİR İŞ
Konak Belediyesi'nden gelen destek sayesinde yuva kurduklarını belirten çift, Başkan Sema Pekdaş'a teşekkür etti. Evlilik hayalinin gerçeğe dönüşmesinden duyduğu mutluluğu yüzüne yansıyan Mehmet Yağcı, "Allah, başkanımızdan ve bu eşyaları bağışlayanlardan razı olsun." dedi. Üç ayda bir aldığı engelli maaşıyla geçinmeye çalışacaklarını ancak evlerinin kira olması sebebiyle zorluk yaşayacaklarını belirten Yağcı, "Okuma yazmam yok ama yardımseverlerden iş istiyorum. Engelli maaşıyla geçinmek çok zor." diye konuştu.
'YENİ BAĞIŞLARA İHTİYAÇ VAR'
Bugüne kadar pek çok aileye, yeni evlenene, öğrenciye, yangın ve sel gibi âfetlerde evini kaybedenlere el uzatan Konak Belediyesi'nin Bizim Ev hizmeti, hayırseverlerden destek bekliyor. Yardımlarıyla yüz güldüren Bizim Ev'de hızla tükenen eşyaların yerine yenilerinin gelmesi için vatandaşların bağış yapması bekleniyor. Duyarlı vatandaşlar, kullanılabilir durumdaki eşyalarını, 484 53 00 numaralı telefonu arayarak, 2960 numaralı dahili hattan bağlandıkları görevlilere bağış yapmak istediklerini belirtebiliyor. Kullanılmışların yanısıra yeni eşyaların da alındığı Bizim Ev, bağışçılarla ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi görüyor.
Cihan CİHAN