Erdoğan Bosna-Hersek'te cami ve hamam açacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Mayıs 2015 tarihinde Bosna-Hersek'e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı ile restorasyonu TİKA tarafından tamamlanan Hünkâr Camii'nin açılışını yapacak.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre; Erdoğan'ın ziyaretinin, dost ve kardeş Bosna-Hersek ile mükemmel seviyedeki ilişkiler ve işbirliğinin daha da güçlendirilmesine yönelik ortak iradenin en üst düzeyde teyidine imkân sağlayacağı belirtildi.Erdoğan'ın bu çerçevede; Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkan ve üyeleriyle yapacakları görüşmelerin yanı sıra, Bosna-Hersek Temsilciler ve Halklar Meclisi Başkanlık Divanı üyelerini, Bakanlar Kurulu Başkanı ve yardımcılarını da kabul edeceği ifade edilerek ayrıca Ziraat Bankası tarafından Bosna-Hersek için tahsis edilen 50 milyon Euro'luk uygun koşullu kredinin ilk kullanıcılarına ait projelerin imza törenine de katılacağı bildirildi.

Erdoğan, Bosna-Hersek'teki Türk kültür mirasının korunmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı ile restorasyonu TİKA tarafından tamamlanan Hünkâr Camii'nin açılışını da yapacak. CİHAN
19 Mayıs 2015 11:59
DİĞER HABERLER