Erdoğan Davutoğlu görüşmesine ilişkin sıcak gelişme

AKP içinde devam eden, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MKYK'da il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin elinden alınmasıyla zirveye çıkan parti içi tartışmalar kamuoyunda dikkatle izleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında bugün gerçekleşmesi beklenen görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Her türlü makamı elimin tersi ile iterim ama bu kutlu davadaki arkadaşlarımın kalbini kırmam" çıkışıyla dikkatleri üzerine çekmişti. 28 dakikalık konuşması ve sitem dolu sözleri Ankara kulislerini hareketlendirirken bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşme Başkent'in en önemli gündem maddesi haline geldi.



CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun yarın yapılması planlanan ancak bugün 18.00’e alınan haftalık olağan görüşmesine çevrilmişti. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, görüşmeyle ilgili olarak ''Sayın Başbakanı kabul haftalık olağan görüşme'' dedi.



"HENÜZ İSTİFA KARARI VERMEDİM, KARAR AŞAMASINDAYIM"


Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, MYK toplantısında “Sözleriniz bir veda konuşması gibi algılandı. Öyle bir şey var mı?” sorusuna Başbakan Davutoğlu'nun, “Ben henüz kararımı vermedim. Karar aşamasındayım. Değerlendiriyorum" cevabını verdiğini yazdı.



Bugünkü görüşmenin saati Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer aldı.


04 Mayıs 2016 09:28
DİĞER HABERLER