Erdoğan, tarafsızlığı yine unuttu muhalefet liderlerini eleştirdi

Erdoğan, tarafsızlığı yine unuttu muhalefet liderlerini eleştirdi
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu döneme atıf yapan Erdoğan, "SSK işçi emeklilerinin en düşük emekli maaşı 252 liradan bin 72 liraya yükseldi. Hatırlayın bir zamanlar SSK'nın başında kim vardı? Şimdi bol keseden atıp tutuyor." dedi.

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 23. MÜSİAD Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Kurulda konuşma yapan Erdoğan şunları söyledi: "Türkiye'nin 2003 yılının başından bugüne kadar elde ettiği başarının sırrı; sürekli üretimi artırma, büyümeyi destekleme yani pastayı büyütme yönünde çalışmış olmamızdır. Bunun için yanımıza iş adamlarını alıp dünyanın dört bir yanını adeta karış karış dolaştık. Bu gaye ile acaba Türkiye'ye ilave ne kazandırabiliriz diye gece gündüz çalıştık. Kökenine, meşrebine bakmaksızın ülkemizin geleceği için taş üstüne taş koyan herkesi bunun için destekledik. 'Bu beyaz Türk'tür, bu zenci Türk'tür' demedik. Bu milletin vatandaşı olan her bir ferdine aynı şekilde yaklaştık."

ESKİ IMF BAŞKANINA 'HOVARDA' DEDİ

Erdoğan eski IMF Başkanı hakkında, "Hala IMF'nin sultası altında kalmayı arzu edenler de var bu ülkede. Bizzat –ki Davos'a son gidişimdi o- Davos'a son gidişimde hani malum bir IMF Başkanı vardı ya… Hovarda! Onunla bir görüşmemiz olmuştu." ifadelerini kullandı.

'BEN ŞU ANDA HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİNİN GENEL BAŞKANI DEĞİLİM'

Kendisinin şu anda herhangi bir siyasi partinin genel başkanı olmadığını söyleyen Erdoğan, "Ama sorumluluk makamında olan bir cumhurbaşkanıyım. Cumhurun başkanıyım. Gördüğüm yanlışlar varsa, bunları uyarma gibi de bir görevim var. Bu benim tarafsızlığımın da gereğidir. Tarafsızlığım zaten bunu gerektirir. Orada da bakıyorsunuz ki bir cinayet var, seyir mi edeceğiz? Yoksa müdahale mi edeceğiz. Müdahale etmeye mecburuz." diye konuştu.

25 Nisan 2015 16:18
DİĞER HABERLER