Erdoğan: Yargının da cumhurbaşkanıyım

Erdoğan: Yargının da cumhurbaşkanıyım
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz yargının başkanlarıyla, temsil noktasında olanlarıyla bu tür seyahatleri yaparız. Bunun yasal, ahlaki teamül olarak hiçbir yanlış yanı yoktur. Bunlara alışmadılar bunlar bugüne kadar, alışacaklar" dedi. Rusya ile ilişkiler konusuna da değinen Erdoğan, "Bir pilotun yapmış olduğu bir yanlış sebebiyle koskoca Türkiye’yi feda etmesi son derece düşündürücü" ifadesini kullandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ülkelerine yapacağı ziyaret öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan özetle şöyle konuştu:  "Ben yasamanın da cumhurbaşkanıyım, yargının da cumhurbaşkanıyım. Ana muhalefet bunu öğrenemedi. Ben birisine selam versem Erdoğan size niye selam verdi diye bunun hesabını soracaklar. Biz yargının başkanları ile bu tür seyahatleri rahatlıkla yaparız. Bunun yasal, ahlaki, teamül olarak hiçbir yanlış yanı yok. Bunlar alışmadılar bunlara ama alışacaklar. 

Öte yandan Anadolu Ajansı kendini sansürleyerek sosyal medya paylaşımlarını sildi. Erdoğan'ın "Ben yargı, yürütme ve yasama organlarının cumhurbaşkanıyım" ifadelerini "başkanıyım" olarak yayınlayıp daha sonra silen Anadolu Ajansı, sosyal medyada da alay konusu oldu. (Birgün)


TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ
Erdoğan: Beni meraklandıran konu, bizden nasıl bir ilk adım bekleniyor. Onu anlamakta zorlanıyorum. Biz Türkiye olarak suçlu sandalyesinde oturan bir ülke değiliz. Kaldı ki Sayın Putin ile bizim ilişkilerimiz gerçekten çok farklı bir noktadayken, iki iyi dost konumundayken bu noktaya gelmesi, veya bir pilotun yapmış olduğu bir yanlış sebebiyle koskoca Türkiye’yi feda etmesi son derece düşündürücüdür. Temenni ederim ki bir an önce bu sıkıntı aşılır ve Türkiye ile Rusya son 10 yıl içinde attıkları adımları yeniden atarlar, atmaya devam ederler."

Hürriyet
31 Mayıs 2016 18:18
DİĞER HABERLER