Erdoğan'dan itiraf gibi açıklama

Erdoğan'dan itiraf gibi açıklama
Fişlemelerle ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan itiraf gibi açıklama geldi.

Fişlemelerle ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan itiraf gibi açıklama geldi. Kazak öğretmenlerin fişlendiği bilgisini bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıkladı. Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'e Kazakistan'da faaliyet gösteren Türk okulları ile bu okullarda görev yapan Kazak öğretmenlerle ilgili bilgi notu ilettiğini belirten Erdoğan, “Kendisine ‘Bunlar okulları devretti diye sizi aldatmasınlar. Görevi devralan Kazak'lar da onların eğitiminden geçmiş olanlar' dedim.” İfadelerini kullandı.

Kazakistan ziyareti sonrası Türkiye'ye dönüş yolunda uçaktaki gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan'a Kazakistan'daki Türk okulları soruldu. “Paralel Yapı'nın Kazakistan'da 32 okulu var. Nazarbayev'le olan görüşmenizde okulların devredilmesi, kapatılması gündeme geldi mi?” sorusuna muhatap olan Erdoğan, “28-29 tanesini Kazak devletine devretmişler. Ama yüzde 10-15 yine kendi öğretmenleri, görevlileri var. Geri kalan Kazak öğretmenler. Ancak onlarla muhabbeti olduğu ortada. Kendisine "Bunlar okulları devretti diye sizi aldatmasınlar. Görevi devralan Kazak'lar da onların eğitiminden geçmiş olanlar" dedim. Hazırladığımız detaylı bilgi notunu da ilettik.” Cevabını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması Kazakistan'daki Türk okullarında görev yapan Kazak öğretmenlerin de fişlendiğini ortaya koydu.

Kazak öğretmenlerin fişlenmesi akıllara Moğolistan'a kurban hissesi gönderdiği için fişlenen kaymakamı akıllara getirdi. 2 Aralık 2013 tarihinde Taraf gazetesinde şu an hapiste bulunan Mehmet Baransu imzalı haberde, MİT tarafından fişlenip Başbakanlığa gönderilen kamuda görevli kişiler ile kamuya yeni alınacak kişilerin listeleri yayımlanmıştı. Buna göre, “V.K: Aydın-Ayten oğlu, Mersin- 1986 doğumlu. V.K. hakkında; Aralık 2008 ayı (Kurban Bayramı)'nda, Mersin'de F. Gülen Cemaati tarafından, Moğolistan'da vekaleten kesilmek üzere “Kurban hissesi” gönderen şahıslar arasında yer aldığı...” bilgisine yer veriliyordu.

19 Nisan 2015 16:09
DİĞER HABERLER