Yaklaşan seçim tarihi öncesinde ekonomik ve politik olarak dengesiz sığınmacı politikası üzerinden köşeye sıkışmaya başlayan AKP yönetiminin Suriye ile temasa geçme hazırlığında olduğu gündeme gelmişti.
Bu konuda açıklamalarda bulunduğu belirtilen Suriye Parlamento üyesi Halit Abbut'un ise Erdoğan'ın bu konuda başka çıkış yolunun kalmadığını iddia ettiği belirtildi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre Suriye Parlamento üyesi Halit Abbut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'ye ilişkin açıklamaları üzerine Facebook hesabından değerlendirmelerde bulundu.
Halit Abbut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Suriye ile ilişkilerde normalleşme sürecine gitmekten başka bir çıkış yolu olmadığını anladığını" dile getirdi.
Abbut Türkiye'nin, Suriye'de "yeni dönem içerisinde dışarıda kalmak istemediğini" belirterek, buna yönelik "adımlar izlediğini" söyledi.
Abbut, Erdoğan'ın 2012 yılında dile getirdiği, "İnşallah Selahaddin Eyyubi'nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camisi'nde namazımızı kılacağız" sözlerini anımsatarak, "Bu sözün tamamen hayal ürünü olduğunu artık kabul etmelidir" dedi.
Belediyelere atanan kayyım uygulaması kalkıyor mu? Komisyon'da AKP'li üyeden 'düşs ün'talebi geldi
ÖTV'siz İPhone kanun teklifi öğrencileri heyecanlandırdı
Nişantaşı Teksas'a döndü: Çeteler cirit atıyor!
Yunanistan-Türkiye ilişkileri yine gerildi: Ege'de silahlanma tartışması büyüyor
Şiir...
Adliyeden kilolarca altın ve gümüşü nasıl çaldı, nereye götürtü?