Erzurum Valisi Öztürk, içme suyu arıtma

Erzurum Valisi Öztürk, içme suyu arıtma ve ozonlama tesislerini gezdi
ERZURUM (A.A) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediyesi içme suyu arıtma ve ozonlama tesislerinde incelemelerde bulundu.
     Vali Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ile ESKİ Genel Müdürlüğü içme suyu arıtma ve ozonlama tesislerini ziyaret etti.
     Palandöken Barajından yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki isale hattıyla Erzuruma taşınan suyun oksijenle ilk temasının sağlandığı kaskat bölümünü inceleyen Öztürk, ozonlama ünitesi, durultma ve dinlendirme havuzlarını da inceledi.
     ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, kurumun çalışmaları hakkında istatistik bilgiler vererek, il merkezi, ilçeler ve merkez köylerden alınan su numunelerinin kimyasal ve mikrobiyolojik analiz sonuçlarını paylaştı.
     Erzurumdaki içme suyunda lokal olarak karşılaşılabilen yapısal bazı sorunları belirten Ertek, şunları kaydetti:
     İçme suyla ilgili bazı semt ya da sokaklarda renk ve tat itibarıyla birtakım aksaklıklar olabiliyor. Bu tamamen şebeke kaynaklı ya da binalardaki depolama sistemleriyle ilgili bir problem. Çünkü şu anda kullanılan şebeke sistemi çok eski, buna ilaveten asbest ve pik dediğimiz borular kullanılmış. Şebekenin yenilenmesi gerekiyor. Bu yönde kendi imkanlarımızla yürüttüğümüz çalışmalar var.
     Şebeke sisteminin baştan sona yenilenmesi noktasında Avrupa Birliği IPA Programı kapsamında Atık Su Arıtma Tesisi ve Şebeke Yenileme Projesinin hayata geçirileceğini vurgulayan Ertek, projenin mali boyutunun 64 milyon dolar olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
20 Aralık 2012 18:29
DİĞER HABERLER