ESAFED Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cirit:

ESAFED Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cirit: Somalide federasyonumuz tarafından yapımı sürdürülen eğitim ve araştırma hastanesini yıl sonunda tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz
DENİZLİ (A.A) - Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cirit, Somalide yapımı süren eğitim ve araştırma hastanesini yıl sonunda tamamlayarak hizmete açmayı planladıklarını söyledi.
     Denizli Sağlık Derneği (DESADER), Saloon Twentte verdiği iftar ile doktorları bir araya getirdi. Düzenlenen iftara Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cirit, Denizli Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gürbüz Akçay, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ali İhsan Bozkurt ve Prof. Dr. Günfer Turgutun yanı sıra çok sayıda akademisyen ve sağlık çalışanı katıldı.
     ESAFED Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cirit, iftar sonrası yaptığı konuşmada, federasyonun kurulduğu günlerde dünyanın ve Türkiyenin gündeminde Somalide yaşanan insanlık dramının bulunduğunu hatırlatarak, Somalide yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadık ve bu ülkenin sorunlarına sahip çıktık. 250 doktorumuz görev yaptı. Gönüllü sağlık ekiplerimiz 250 bin hastaya poliklinik ve acil hizmeti verdi. Ülkeye binlerce ton ilaç ulaştırdık. Somalide doktorluk eğitimi alan pratisyenlere uzmanlık eğitimi verilmiyor. Bu kapsamda Somalili doktorlara ülkemizde uzmanlık eğitimleri vermeye başladık. Burada uzmanlık eğitimi alan Somalili doktorlar ülkelerine döndüklerinde hem sağlık hizmeti veriyor hem de pratisyenleri eğitiyorlar. Somalide federasyonumuz tarafından yapımı sürdürülen eğitim ve araştırma hastanesini de yıl sonunda tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz dedi.
     DESADER Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Şahin de, dernek çatısı altında bugüne kadar gönüllü olarak binlerce insana sağlık hizmeti götüren sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
     DESADERin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Şahin, doktor, hemşire, eczacı, veteriner hekim mesleğindeki insanların bir araya gelerek kurdukları derneğin ihtiyacı olan insanlara yardıma koştuğunu ifade ederek, Gönüllü sağlıkçı arkadaşlarımız hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok insana sağlık hizmeti götürdü. Bu çalışmalar halen sürüyor. Sağlık kapsamı içinde Kenya ve Somalide binlerce çocuk sünnet edildi. Bu ülkelerde kısa ve uzun vadede birçok çalışma devam ediyor. Sudanı da gündemimize aldık, gerek katarakt gerekse sünnet projeleriyle binlerce insana el uzattık diye konuştu.
     Yemek sonrası Somali ve Kenyada gönüllü olarak sağlık hizmeti veren sağlık personellerine teşekkür belgeleri verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Bahri Okumuş
14 Ağustos 2012 11:27
DİĞER HABERLER