Esed umudu Rusya'ya bağladı

Esed umudu Rusya'ya bağladı
Beşşar Esed, Rusya ve müttefiklerinin askeri operasyonunun Ortadoğu’nun yok olmaktan kurtarılması için hayati önem taşıdığını söyledi.
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Rusya ve müttefiklerinin askeri operasyonunun Ortadoğu’nun yok olmaktan kurtarılması için hayati önem taşıdığını söyledi. Esed, "Başarılı olmak zorunda. Aksi takdirde sadece bir iki ülkenin değil, bütün bölgenin yok olması tehdidiyle karşı karşıyayız" dedi.

Batılı ve Arap ülkelerin Suriye’de ve Irakta sürdürdüğü hava saldırılarının faydalı olmadığını ve bu operasyonların terörü yaygınlaştırdığını söyleyen Esed, Suriye, Rusya ve İran’ın koalisyonuyla gerçek sonuçların alınabileceğini savundu. Beşşar Esed, İran'ın Khabar televizyonuna konuştu.

Rusya ve Suriye uçaklarının hava saldırılarının IŞİD’e karşı mücadelede bir yıldan fazladır operasyonlar düzenleyen ABD öncülüğündeki koalisyondan çok daha başarılı olduğunu savunan Beşşar Esed, “Terörizme destek olan ülkeler terörle mücadele edemezler. Koalisyonda gördüğümüz gerçek bu. Bu yüzden 1 yıldan fazladır sonuç alamadılar. Aksine, terörizm coğrafi olarak yayıldı ve daha fazla kişiyi saflarına kattı” dedi.

'GEÇİŞ DÖNEMİ' TARTIŞMALARI

Suriye’de siyasi geçiş sürecinde rolü tartışılan Beşşar Esed şöyle konuştu:
"Geçiş dönemi ve benzeri açıklamalarına dair şunu açıkça söyleyeyim, Suriye’nin geleceğine karar vermek hiçbir yabancı yetkiliye kalmadı. Gelecekteki siyasi sistem ve hangi bireylerin Suriye’yi yöneteceği konusuna Suriye halkı karar verir. Bu nedenle bu tür açıklamalar bizi ilgilendirmiyor."

‘KASAP ESED’

Türkiye, ABD, İngiltere ve Fransa’dan sonra İngiltere de hava saldırılarının Esed rejimine muhalif ılımlıları vurmaktan başka bir işe yaramadığını dile getirdi. İngiltere Başbakanı David Cameron, “Kasap Esed’i destekliyorlar. Bu hem onlar için hem de dünya için büyük bir hata” diye konuştu.
04 Ekim 2015 23:51
DİĞER HABERLER