Eskişehir Ford işçilerinin eylemi sabaha kadar sürecek

Eskişehir Ford işçilerinin eylemi sabaha kadar sürecek
Eskişehir'in İnönü ilçesinde kurulu, ağır ticari araç üreten Ford Cargo fabrikasında bu sabah saat 10.00'dan itibaren iş bırakma eylemi başlatan işçilerin, bu eylemini yarın sabaha kadar sürdüreceği belirtildi. Eylemin grev değil, iş bırakma olduğu ve tepkinin işverene değil, sendikaya yönelik olduğu kaydedildi.

İş bırakma eyleminde bulunan işçiler adına yapılan ortak açıklamada, fabrikada 8-16 ve 8-18 vardiyasında çalışan bin civarındaki işçinin bu sabah saat 10.00 itibariyle 'Türk Metal istifa' sloganlarıyla bahçeye çıktığı, ardından kendi aralarında toplantı yaptıktan sonra işverenle görüştükleri belirtildi. Görüşme sonrasında, patronun 16-24 vardiyasını tatil edildiğinin kaydedildiği açıklamada, ancak işçilerin evlerine gitmeyerek sabaha kadar fabrikada kalacağı ifade edildi.

"Tepkimiz işverene değil, bizleri yıllardır sömüren sendikaya karşıdır." denilen açıklamada, iş bırakma eylemini provoke etmek isteyenlerin olabileceği, fakat buna izin verilmeyeceğinin dile getirildi. Açıklamada, şöyle denildi: "Talebimiz insani yaşama şekli. Seyyanen bazı rakamlar dönüyor, bu rakamları istiyoruz. İşimizden memnunuz ancak sendikamızdan memnun değiliz."

Bu arada, eylem nedeniyle diğer vardiyaların da işe gelmediği ve bu nedenle fabrikadaki üretimin durduğu belirtildi.

Öte yandan, gazeteciler fabrika bahçesine alınmayınca, iş bırakma eylemi yapan işçiler, içeri de yaşadıklarını cep telefonlarıyla fotoğraflayarak sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaştı. CİHAN
25 Mayıs 2015 18:00
DİĞER HABERLER