Evlada en zor veda!

Evlada en zor veda!
Ordu’da denizde boğulan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 12 yaşındaki Mahmut Çetinkaya’nın ailesi organlarını bağışladı. Çetinkaya’nın kalbi, iki böbreği ve karaciğeri 4 kişiye nakledilmek üzere alındı.
Ordu’nun Ünye ilçesinde 4 gün önce serinlemek için yanındaki kuzeni 12 yaşındaki Sefa Atay ile birlikte Curi ırmağına giren Mahmut Çetinkaya boğulma tehlikesi geçirdi. Sudan çıkarılarak Ordu’da özel bir hastaneye kaldırılan Sefa Atay’ın önceki gün beyin ölümü gerçekleşti.

Mahmut Çetinkaya’nın organları ailesi tarafından  bağışlandı. Ankara ve Erzurum’dan dün gece yarısı Ordu’ya gelen uzman ekip Çetinkaya’nın iki böbreği, karaciğer ve kalbini operasyonla aldı. Çetinkaya’nın kalbi  Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçakla Ordu- Giresun Havalimanı’ndan Ankara’ya, karaciğeri Erzurum’a, iki böbreği ise İstanbul’a gönderildi. Baba oğlunun kalbinin olduğu kutuyu öperek uğurladı.
 
DAHA ÖNCE NAKİL OLAN ÇOCUĞA NAKLEDİLECEK 

Medical Park Ordu Hastanesi Organ Bağış ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı, Çetinkaya ailesine teşekkür etti. Dr. Yağlı, Çetinkaya’dan alınan kalbin daha önceden kalp nakli yapılan küçük bir çocuğa ikinci kez nakledileceğini belirtti. Oğlunun organlarını bağışlayan baba İsa Çetinkaya “Mahmut’um yaşayacak, diğerlerine can verecek” dedi. 

DHA
05 Ağustos 2015 11:14
DİĞER HABERLER