Fabiano Ribeiro ve Abdoulaye Ba'dan en iyi olma sözü

Fabiano Ribeiro ve Abdoulaye Ba'dan en iyi olma sözü
Fenerbahçe'nin Portekiz ekibi Porto'dan bir yıllığına kiraladığı Brezilyalı kaleci Fabiano Ribeiro ve Senegalli stoper Abdoulaye Ba, sarı lacivertli forma altında en iyi olmaya çalışacaklarının sözünü verdiler.

Dün akşam geç vakitte İstanbul'a gelen ve bu sabah önce sağlık taramasından geçerek ardından da sarı lacivertli kulüple 1 yıllık kiralık sözleşme imzalayan Fabiano Ribeiro ve Abdoulaye Ba, kulüp televizyonuna önemli açıklamalarda bulundular. Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Fabiano Ribeiro ve Abdoulaye Ba takımın başarısı için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söylediler.

Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanan 'Güncel' programına konuk olan Brezilyalı kaleci Fabiano Riberio ve Senegalli stoper Abdoulaye Ba, Fatih Demirkol'un sorularını cevapladı. Takımın başarısı için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ifade eden yeni transferlerin açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

Fabiano Ribeiro: "Şu anda takımımla beraber olmayı ve onlara alışmayı çok istiyorum. Gerçekten çok mutluyum şu anda. Hayatımda ve kariyerimde yeni bir adım bu. Artık yeni bir hedef söz konusu. Bu hedefler için buradayım. Şu anda takımımla beraber alışmayı çok istiyorum. Bana burada oynama fırsatı sundukları için bu kulübün yetkililerine çok teşekkür ediyorum.

Abdoulaye Ba: "Kendimi daha şimdiden evimde gibi hissediyorum. Buraya geldiğim için kendimi çok mutlu hissediyorum. Çok güzel duygular içerisindeyim. Çok istekliyim ve antrenmanlara başlamak için sabırsızlanıyorum. Kendimi daha şimdiden evimde gibi hissediyorum. Çok mutlu olduğumu söyleyebilirim."

Fabiano Ribeiro: "Vitor Pereira gerçek bir profesyonel. Onun gerçekten çok büyük bir profesyonel olduğunu düşünüyorum. Daha önce onunla çalışma fırsatı bulduğumda da büyük mutluluk duymuştum. Yine bu fırsat elime geçti. Çok büyük kapasitesi olan büyük bir profesyonel. Büyük bir lider. Başarıya ulaşmak için, buradan istenilenleri yerine getirmek için her türlü kaliteye de sahip bir hoca."

Abdoulaye Ba: "Vitor Pereira bir aile nasıl bir arada tutulur bunu gayet iyi biliyor. Onunla yine çalışacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Onun çok büyük bir antrenör olduğunu düşünüyorum. O tam bir lider ve bir aile nasıl bir arada utulur bunu gayet iyi biliyor. Liderlik özelliği fazlasıyla gelişmiş bir hoca. Onun takımında olmaktan ve onun tarafından yönetilecek olmaktan dolayı çok mutluyum. Eminim burada başarılı olacaktır."

Fabiano Ribeiro: "Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu düşünüyorum. Kazanan ve kazanma ruhunda olan bir kulüp. Burada kazanmak mecburiyetindesiniz ve biz de bunun bilincindeyiz. Hep büyük turnuvalarda mücadele etmiş ve mücadele etmeye devam edecek bir kulüp. Hep kupa isteyen ve hep kazanmak isteyen bir kulüp. Biz de her zaman maksimumumuzu vermek mecburiyetindeyiz. Elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Umarım bu kulübe yardımcı olabiliriz. Bu kulübü daha ileriye taşıyıp büyümesine fazlasıyla katkıda bulunabiliriz. Şu anda burada kazanılacak kupalara katkı vermek için bulunuyoruz ve umarım bu isteğimizi gerçekleştirebiliriz."

Abdoulaye Ba: "Fenerbahçe'nin amblemi her şeyi açıklayan bir amblem. Altında tarih yatan bir amblemin oyuncuları olmak için buradayız. Bu takım kupalarla yaşar ve bu takımda kupalar bir mecburiyettir aslında. Bu takım ileriyi hedefler ve b takımda çalışmak ön plandadır. Bir şeyler kazanabilmek için çalışmak ve hırslı olmak mecburiyetindesiniz. Biz de bu hırslarımızla bulunuyoruz. Çok net olmasa da b kulübün tarihini tanıyoruz. Daha önce Porto'da oynarken Fenerbahçe'yi Avrupa arenasında izleme şansı bulmuştuk. Bu kulübe başarı getirebilmek için her şeyi yapmak istiyoruz."

Fabiano Ribeiro: "Takım içerisinde bir rekabet olacak ve bu rekabetten takım faydalı çıkacaktır. Herkes çalışmak zorunda. Bu takım için asla olumsuz bir şey olmayacaktır. Burada mecburiyetimiz takım olmaktır. Takım olarak hareket etmek ve çalışmak zorundayız. Ben de elimden gelenin en iyisini yapacağım. Takım için buradayım ve herkese saygı göstereceğim. Hem çalışma arkadaşlarıma, hem tesislerde çalışanlara, herkese saygılı davranarak çalışmamı sahaya yansıtmaya gayret göstereceğim. Her maçta her idmanda elimden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalışacağım. Bu takıma yardımcı olmak için sonuna kadar mücadele edeceğim."

Abdoulaye Ba: "Rekabetin her zaman takım için iyi olacağını düşünüyorum. Rekabetten her zaman takım karlı çıkar. Biz de çalışmak için buradayız. Formayı çalışarak alabiliriz. Futbol çalışmaktır. Ben futbolu bu şekilde nitelendiriyorum. Her zaman çalışacağım ve kalitemi sahaya yansıtmaya gayret göstereceğim. Şu anda hocamızın hizmetindeyim. Onun isteklerini yerine getirmek için hazır durumdayım. Maksimum performansımı göstermeye çalışacağım her zaman ve diğer savunma oyuncusu arkadaşlarımdan hangimiz hak edersek onun oynayacağına inanıyorum."

Fabiano Ribeiro: "Ben kendimi bir savaşçı, mücadeleci ve hayatını kulübüne adayan bir insan olarak nitelendiriyorum. Kendimi iyi bir profesyonel olarak nitelendiriyorum. Hep çalışmayı isteyen bir oyuncuyum. Her gün kendimi daha fazla nasıl geliştirebilirim bunu düşünüyorum. Her maç ve her antrenmanda oyunumu nasıl daha ileriye taşıyabilirim bu düşünce içerisinde oluyorum. Takım arkadaşlarıma nasıl yardımcı olabilirim düşüncesi her zaman kafamda. Hep en iyimi vermeye çalışıyorum. Ben kendimi bir savaşçı, mücadeleci ve hayatını kulübüne adayan bir insan olarak nitelendiriyorum. Hep elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Umarım bu kulübe mutluluklar yaşatabilirim."

Fabiano Ribeiro: "Ayrıca ailem benim her şeyim. Ailemi çok seviyorum. Eşim ve kızım bana en çok güç veren iki insan. Bana her zaman yardımcı oluyorlar ve onların desteklerini her zaman hissediyorum. Zaten bir sporcunun hayatında ailenin desteği çok önemlidir. Sporcuların, arkalarında ailelerinin desteğini görmeye ihtiyaçları vardır. Bende bu desteği bu sevgiyi hissediyorum. Onlar beni motive eden itici gücüm. Profesyonel hayattan sonra evime gittiğimde ailemi görmek çok büyük bir mutluluk oluyor."

Abdoulaye Ba: "Ben basit bir insanım aslında çünkü mütevaziliğin mecburiyet olduğunu düşünenlerdenim. Ayaklarınızın yere basması gerekiyor ki hayatta hedeflerinize ulaşabilin. Ben mütevaziyim. Çalışmayı seviyorum çünkü hedeflere ulaşmak için çalışmak mecburiyetindeyim. Bu yüzden bu kulübe geldim ve çalışarak hedeflere katkıda bulunmak istiyorum. Ayrıca evliyim ve Süleyman adında yakında 4 aylık olacak bir çocuğum var."

Fabiano Ribeiro: "Mümkün olan en çok kupayı kazanma hedefiyle yola çıkan bir takım Fenerbahçe'de oynayacağım için mutluyum. Hedefim tabi ki bu takıma yardımcı olmak. Ben sadece bu düşüncedeyim. Mümkün olan en çok kupayı kazanma hedefiyle yola çıkan bir takım Fenerbahçe ve bende bu hedeflere katkıda bulunmak istiyorum. Burada büyük bir kulüpten bahsediyoruz. Katıldığı her turnuvada, oynadığı her maçta kazanma hedefiyle sahaya çıkan bir kulüpten bahsediyoruz. O yüzden hedefler çok net. Katıldığımız her turnuvada veya lig mücadelesinde şampiyonluğa kadar gidebilmek. Ben de iyi bir sezon geçirmek istiyorum. Sezon sonunda bana gösterilen güveni boşa çıkarmamak istiyorum. Bu güveni hissediyorum ve sezon boyunca bu güvene cevap vermeye gayret göstereceğim."

Abdoulaye Ba: "Fenerbahçe kazanmayı bir kültür haline getirmiş bir kulüp. Hayatta her zaman hedefleriniz olmak mecburiyetinde. Benim de hedeflerim var, bu kulübünde hedefleri var. Fenerbahçe kazanmayı bir kültür haline getirmiş bir kulüp ve ben bunun farkındayım. Fenerbahçe her zaman kazanmayı ve yukarıları hedefler. Bende o yoldayım. Her adımımda üzerine katarak yol aldığımı düşünüyorum. Her zaman bu takım için çalışacağım. Önemli olan sahada yaptığınız çalışma ve maçlarda ortaya koyduğunuzdur. Umarım herkes Abdoulaye kimmiş bunu görebilir."
CİHAN
06 Temmuz 2015 16:09
DİĞER HABERLER