'Fahri başdanışman'ının yeni açıklaması ortalığı karıştıracak

'Fahri başdanışman'ının yeni açıklaması ortalığı karıştıracak
Başdanışmanlık görevinden 'yaş haddinden dolayı emekli edilen' ve fahri olarak görevine devam ettiğini açıklayan Etyen Mahçupyan, bugünkü köşesinde "Ben başbakan olsaydım soykırımı kabul etmezdim" dedi.

"1915'te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkânsız" açıklamasıyla AKP içinde tepkilere neden olan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanlığı görevinden 'yaş haddinden dolayı emekli edilen' Etyen Mahçupyan, bugünkü köşesinde "Ben başbakan olsaydım soykırımı kabul etmezdim" dedi.

Etyen Mahçupyan, soykırım teriminin kendi anlam dünyasında hiçbir zaman önemli olmadığını belirterek, "Bu nedenle geçmiş yıllarda Ermeni diasporasının hiddetine epeyce mazhar oldum." dedi. Mahçupyan köşesinde şöyle devam etti: "Nitekim aynı diaspora kalemleri benim başdanışmanlığımı da ancak AKP hükümetinin ‘taktiksel’ hamlesi olarak anlama kapasitesi gösterebildiler. Diğer taraftan böyle bir tanım var ve o kadar geniş tutulmuş ki, bir kimliksel grubu hedef alan herhangi bir olayın söz konusu tanım dışında kalma ihtimali kalmamış. Diğer bir deyişle aslında tanımlayıcı niteliğini yitirmiş bir atıftan söz ediyoruz… Öte yandan eğer Başbakan’a soykırımı kabul etmesini tavsiye edip etmeyeceğim merak ediliyorsa, bir adım daha gidelim… Ben başbakan olsaydım soykırımı kabul etmezdim. Çünkü bir başbakan öncelikle bugün muhatap olduğu vatandaşlarının refahından ve yararından sorumludur ve onları bir bilinmezlik tüneline sokamaz. Geçmişte bu nüanslara defalarca değindim… Ama beni bugünün bir oyununun parçası kılmak birçok kişinin ve tabii ki ilgili medyanın işine geldi. Sebep doğrudan Başbakan’a ve AKP’ye ‘vurma’ arzusunun dolaylı yoldan gerçekleştirilmeye çalışılması gibi gözüküyor."

19 Nisan 2015 14:33
DİĞER HABERLER