'Faiz indirimi Harris’i ABD’nin 47. başkanı yaptı'

FED'in faiz indirimi kararının ardından ABD basınında “Fed’in faiz indirimi Kamala Harris’i ABD’nin 47. Başkanı yaptı” yorumlarına yer verildi.

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 4.5 yıl aradan sonra 50 baz puan düşürerek yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti. Fed’in faiz kararının ardından ABD basınında yer alan haberlerde “Fed’in faiz indirimi Kamala Harris’i ABD’nin 47. Başkanı yaptı” yorumuna yer verildi.

KARAR HARRİS’İN KAMPANYASINI GÜÇLENDİRMEYİ Mİ AMAÇLIYOR?

The New York Times’da yer alan habere göre Donald Trump’ı destekleyen hedge fon milyarderi John Paulson yaptığı açıklamada, faiz oranlarının çok yüksek olduğunu ancak Fed’in yine de faiz indirimini beklemesi gerektiğini söyledi.

Paulson, bankanın faiz indirimiyle ilgili “Fed, seçimden 47 gün öncesine kadar erteleyerek, gerekçelerine ilişkin gerçek soruların ortaya çıkmasına neden oldu. Bu karar, zamanlamanın Başkan Yardımcısı Harris’in kampanyasını güçlendirmeyi amaçlayıp amaçlamadığı sorusunu akla getiriyor” diye yazdı.

‘İNDİRİM HARRİS KAMPANYASININ ARKASINDAKİ EKONOMİK RÜZGAR’

Moody’s Analytics ekonomisti Mark Zandi ise The Washington Post’a yaptığı açıklamada, faiz indiriminin “Kesinlikle Harris kampanyasının ardındaki ekonomik bir rüzgar” olduğunu söyledi.

‘KARAR HARRİS TARAFINDAN KUTLANACAK BİR GELİŞME’

Forbes, bankanın faiz indiriminin yakın zamandaki en önemli gelişmelerden biri olduğunu yazdı. Öte yandan bu gelişmenin, eski Başkan Donald Trump tarafından olumsuz karşılanacak ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris tarafından kutlanacak bir hamle olduğu ifade edildi.

19 Eylül 2024 19:57
DİĞER HABERLER