Faruk Güllüoğlu Antalya'da 3 milyon kişiye baklava sattı

Faruk Güllüoğlu Antalya'da 3 milyon kişiye baklava sattı
Antalya'daki ilk şubesini 2005 yılında açan Faruk Güllüoğlu, yeni yatırımlarla mağaza sayısını 5'e yükseltti. Bugüne kadar Antalya'ya 8,5 milyon liralık yatırım yaptıklarını ve 150 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Faruk Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, 10 yılda Antalya'daki mağazalarını ziyaret eden 3 milyonu aşkın yerli ve yabancı müşteriye hizmet verdiklerini söyledi.

Antalya'yı bölgesel üs olarak seçen Faruk Güllüoğlu'nun birbiri ardına yeni mağazaları açıldı. Antalya'da bir üretim tesisi ve 2 mağazayla hizmet veren marka, Güzeloba, Şirinyalı ve Lara'da açtığı mağazalarla lezzet duraklarına üç yeni halka daha ekledi. Bölgedeki mağazalaşma atağını franchise iş modeliyle sürdürdüklerini ifade eden Faruk Güllü, "Antalya ve çevresinde bugüne kadar toplam yatırım miktarımız 8.5 milyon TL'yi aşarken bölgedeki istihdam sayımız ise yaklaşık 150 kişiye ulaştı. Yaz sezonunun başlamasıyla bugüne kadar geçen iki aylık sürede toplam 3 mağazayı daha Antalya'nın hizmetine sunduk." dedi.

Faruk Güllü, Antalya'da ilk mağazalarının açıldığı 2005 yılından bu yana 3 milyonu aşkın Antalyalının yanı sıra yerli ve yabancı turistin mağazalarını ziyaret edip alışveriş yaptığını da sözlerine ekledi. Cirolarının yüzde 15'ini turistlerin yaptığı alışverişin oluşturduğunu ifade eden Faruk Güllü, yıl sonuna kadar iki mağaza daha açarak toplam 7 mağaza ve 11 milyon TL'lik yatırım büyüklüğüne ulaşmayı, 100 kişiye daha istihdam sağlamayı hedeflediklerini de söyledi.

Antalya'daki Faruk Güllüoğlu üretim tesisinin yıllık 550 ton baklava, 25 ton kuru pasta ve 80 bin adet turta üretme kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Faruk Güllü, "Burada yer alan modern üretim tesisimiz, Antalya'daki mağazalarımız için günde 750 kilograma varan baklava üretim gerçekleştiriyor. Aslında tam kapasite olarak değerlendirdiğimizde 10-15 mağazaya yetecek kadar, yani günlük 1,5 tona varan üretim gerçekleştirebilecek bir alt yapıya da sahibiz." diye konuştu. CİHAN
01 Ağustos 2015 14:47
DİĞER HABERLER