'Fazla kilolardan kurtulmak için kış diyeti yapın'

Diyetisyenler fazla kilolardan kurtulmak için kış diyetini öneriyor. Uzman Diyetisyen Sevinç Bakan, kış aylarında yapılan diyetin daha önemli olduğunu vurgulayıp, "Kış mevsiminin iyiden iyiye kendini gösterdiği şu günlerde yaza hazırlık nereden çıktı diye düşünmüş olabilirsiniz. Hemen belirtelim yaz gelince korkmadan kabanları çıkarmak ve istediğiniz kıyafetleri rahatça giymek için hazırlıklara şimdiden başlamalısınız. Nisan, mayıs dönemindeki iki ay gibi kısa bir sürede vücudunuzdan mucizeler beklemektense şimdiden tedbir almak çok daha memnun edici sonuçlar oluşturacaktır. Kış ayları evde daha çok vakit geçirdiğimiz, sosyal aktivitelerin ve hareketlerin azaldığı, yağlanmayı arttırma potansiyeli yüksek besinlerin daha çok tüketildiği aylardır. Bu aylarda metabolizmanın da biraz yavaş çalıştığını düşünürsek kilo almak birçok kişi için kaçınılmaz hale gelmektedir. Soğuk aylarda günler, gezmeler, kestane akşamları, patlamış mısır/cips eşliğinde sinema keyfi sosyal hayatın temel taşları olmakta ve bu aktiviteler sonunda kilo artışını getirmektedir." dedi.

'KIŞIN EK KİLOLARINDAN KURTULUN'

Kış aylarında yapılacak diyetin yaza daha fit girilmesini sağlayacağını belirten Sevinç Bakan, "Kış mevsiminde genelde 3-5 kg'lık artışlar olur. Bu aylardan itibaren diyete başlamak öncelikle kışın alacağınız ek kilolardan kurtulmanızı sağlayacaktır. Nisan ayında başladığınız bir diyetle en iyi ihtimalle 2 ayda en fazla 10 kg verirsiniz. Bunun için de çok sıkı bir diyet ve egzersiz programı uygulamanız gerekir. Oysa bu aylardan itibaren diyete başlarsanız sağlıklı bir diyet ve hafif bir egzersiz ile ayda ortalama 3-4 kg rahatlıkla verilebilir ki bu da 7 ay sonunda yaza girdiğimizde yaklaşık 20 -25 kg demektir. Diyetisyen eşliğinde bir zayıflama programına başladığınızda size her besinin nasıl yenebileceği öğretilecektir. Böylelikle kış kaçamaklarından da zevk alırsınız. Mesela kilolu bir insan güne gittiğinde hem yemek ister hem de kiloları nedeniyle suçluluk hisseder. Oysa diyetiniz gün programınıza göre ayarlanırsa hem suçluluk duymazsınız hem de istediğinizi yersiniz."

'ALINAN HER KİLO SAĞLIKTAN KAYBEDİLEN BİR ŞEYLER DEMEKTİR'

Alınan her kilonun sağlığa etki yaptığını ifade eden Bakan, "Unutmayın aldığınız her kilo sağlığınızdan kaybettiğiniz yeni bir şeyler demektir. Kilo alıp verdikçe bu yıpranma daha da artar, vücut bir yerden sonra iyice yorulur ve kilo veremez hale gelirsiniz. Hem sağlığı korumak hem de metabolizmanızı yavaşlatmamak için vakit kaybetmeden fazlalıkları atmak gerekir. Kış aylarında diyet yapmak daha kolay olabilir. Kış aylarında genelde evlerde okula giden bir çocuk vardır. Bu da ailenin belli saatlerde yeme içmesi ve genelde evde olması anlamına gelir. Tatil, park / oyun zamanı, köye gitme gibi diyetten kopmanıza neden olacak durumlar yoktur. Belli bir öğün düzeni olduğu için diyete uymak çok daha kolay olur. Kış için bu kadar avantaj varken yaza hazırlanmaya başlamayalım mı?" CİHAN
05 Aralık 2015 17:03
DİĞER HABERLER