Fenerbahçe, 108. yaşını kutladı

Fenerbahçe, 108. yaşını kutladı
Fenerbahçe Kulübü, 108. ve Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Fenerbahçe Spor Kulübü'nü ziyaret edişinin 97. yıldönümlerini düzenlenen bir törenle kutladı.

Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'ndeki Sporcu Anıtı önünde düzenlenen törene Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Asbaşkanlar Turhan Şahin, Tahir Perek, Ünal Uzun, yönetim kurulu üyeleri Metin Doğan, amatör şubelerin yöneticileri, Yüksek Divan Kurulu ve Kongre Üyeleri, sporcular ve kulüp çalışanları katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitler ve ebediyete intikal eden üyeler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Yüksek Divan Kurulu Üyesi Gönül Çaylı'nın, Başkan Aziz Yıldırım'ın Anıtkabir defterine yazdığı metni okumasının ardından Turan Şahin bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, mazisinde şanlı bir tarih yatan, sportif başarıların, şampiyonlukların, birlik ve beraberliğin, dayanışmanın, dik duruşun, vatan ve Atatürk sevgisinin, Çanakkale ve Kuva-i Milliye ruhunun sembolü olan Fenerbahçe vurgusu yapan Asbaşkan Turhan Şahin, şunları dile getirdi:

"Fenerbahçemizin çok değerli üyeleri, taraftarları, geleceğimizin teminatı genç sporcularımız, sevgili öğrencilerimiz, kıymetli öğretmenlerimiz. Kulübümüzün bu çok anlamlı ve gurur gününde bizlerle beraber olduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, hepinizi Başkanımız, Yönetim Kurulu arkadaşlarım ve şahsım adına en içten ve samimi duygularla selamlıyorum. Bugün Kulübümüzün kuruluşunun 108. yıldönümü ayrıca vatanımızın kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kulübümüzü ziyaretinin 97. yıldönümü. Hepimize bu mutlu gün kutlu olsun. Bu vesileyle, Kurucularımızı, Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor ve aziz hatıraları önünde bir kez daha şükranla eğiliyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun."

Atatürk'ün Fenerbahçe'yi ziyaretinin anlam ve önemine de değinen Şahin, "Atamızın 3 Mayıs 1918 tarihinde Kulübümüzü ziyareti her şeyden evvel bizleri son derece mutlu etmekte ve gururlandırmaktadır. Bu tarihi ziyareti bir ordu kumandanının sıradan bir ziyareti gibi kabul edemeyiz. Bu ziyaretin anlamı yıllar geçtikçe ve tarihi gerçekler ortaya çıktıkça çok daha iyi anlaşılmış ve de anlaşılacaktır." dedi.

VEFA KÜÇÜK: ATATÜRK YAŞADIĞI MÜDDETÇE FENERBAHÇE'Yİ DESTEKLEMİŞ BÜYÜK BİR İNSANDI

Atatürk'ün Fenerbahçeliliğini anlatan Vefa Küçük ise yaptığı konuşmada, "1928 yılında 3-3 biten bir Galatasaray maçından sonra Çankaya Köşkü'nde 3 Galatasaraylı'nın bulunduğu bir ortamda biz de burada 3'e 3'üz diyerek 2 Fenerbahçeli'nin yanına kendisini de ilave etmek suretiyle Fenerbahçeliliğini bir kez daha ifade etmiştir." diyerek, şöyle konuştu:

"1932 yılında 5-6 Haziran gecesi Kulüp binamız bir sabotaj sonucu yanmıştır. Yangından sonra kulüp binasının yapılması ve stadın mülkiyetinin alınması konusunda Büyük Atatürk 500 Lira bağış yapmıştır. Bu bağış ve düzenlenen eşya piyangosuyla birlikte elde edilen hasılat olan 9000 Lira'yla Fenerbahçe Stadı'nın o günkü mülkiyeti satın alınmıştır. 9000 Lira o günün parasıyla 1000 reşat altını etmekteydi. Büyük Atatürk'ün bağışladığı 500 Lira da 70 reşat altına tekabül etmekteydi. Yani Fenerbahçe'nin taşında toprağında stadında Büyük Atatürk'ün maddi ve manevi katkısı olmuştur.

1934 yılında Fenerbahçe Stadı bitirilip müsabaka oynanmaya müsait hale getirildiğinde Büyük Atatürk'e müracaat edilmiş ve heykelinin stada koyulması konusunda müsaade istenmiş ve kendisi de büyük memnuniyetle bu müsaadeyi vermiştir. Türk sporunda Atatürk'ün resmi müsaadesiyle heykelinin konulduğu tek yer Fenerbahçe Stadı'dır. Atatürk yaşadığı müddetçe Fenerbahçe'yi desteklemiş büyük bir insandı."
CİHAN
03 Mayıs 2015 15:52
DİĞER HABERLER