Fenerbahçe berabere kaldı Galatasaray şampiyon oldu

Fenerbahçe berabere kaldı Galatasaray şampiyon oldu
Süper Lig'in 33. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, deplasmanda İstanbul Başakşehir ile karşılaştı. Karşılaşm karşılıklı atılan 2'şer golle sona erdi. Fenerbahçe'nin kaybettiği puanla Galatasaray şampiyon oldu.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 33. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda İstanbul Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı, Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti.

MAÇIN GOLLERİNİ SEYRETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 33. haftasında İstanbul Başakşehir, konuk ettiği Fenerbahçe'yle 2-2 berabere kalırken Avrupa iddiasını sürdürdü. Bu sonuçla Galatasaray da şampiyonluğunu resmen ilan etti. Fenerbahçe müsabakayı 7 kişi tamamladı.

İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan ve hakem Ali Palabıyık'ın düdük çaldığı maçın ilk yarısı golsüz berabere sonuçlandı. İstanbul Başakşehir'i 2-0 öne geçiren golleri 53 ve 62. dakikalarda Mehmet Batdal kaydetti. Konuk Fenerbahçe 80. dakikada Diego Ribas'ın golüyle skoru 2-1'e getirdi. 84. dakikada Mehmet Topuz kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakırken, sarı lacivertli ekip 88. dakikada Pierre Webo'nun golüyle skor 2-2 oldu.

Bu dakikadan sonra maçta gerginlik artarken kaleye gitmekte olan topu elle kesen Bruno Alves 90+3. dakikada hem penaltıya neden oldu hem de kırmızı kart gördü. Pozisyona itiraz eden ve hakemle tartışan Caner Erkin de kırmızı kartla oyun dışına giderken Fenerbahçe sahada 8 kişi kaldı. 90+5. dakikada da Pierre Webo rakibine yaptığı sert hareket sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Fenerbahçe de maçı 7 kişiyle tamamladı.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 71 yaparken 2. sırada kaldı. Galatasaray ise ligin bitimine bir hafta kala en yakın rakibinin 5 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti. İstanbul Başakşehir ise 58 puanla 4. sıradaki yerini korudu.

25 Mayıs 2015 19:50
DİĞER HABERLER