Fenerbahçe-Galatasaray maçından notlar

Fenerbahçe-Galatasaray maçından notlar
Fenerbahçe, Süper Lig'de Galatasaray ile yaptığı derbide, 2012-2013 sezonunda Kadıköy'deki son resmi maçına çıktı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, ligin bitimine iki maç kala  şampiyonluğu garantileyen Galatasaray'ı konuk eden sarı-lacivertlileri derbi de  taraftarı yalnız bırakmadı.
         
Karşılaşmanın başlamasına saatler kala Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu  Stadı'nın çevresinde toplanmaya başlayan taraftarlar, büyük bir heyecanla maçı  bekledi.
         
Stat dışında tezahüratlar yapıp meşaleler yakan taraftarlar, stad  kapılarının açılmasının ardından stada girerek, heyecanlarını tribünlere taşıdı.
         
Maç öncesi seremoni yapıldığında maraton üst tribünde, üzerinde  'Fenerbahçe Cumhuriyeti' yazılı, Türk Telekom kale arkası tribünde de büyük  boyutta Fenerbahçe bayrakları açıldı.
         
Karşılaşma öncesi Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler  ile  vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için saygı duruşu  yapıldı.
         
Egemen Korkmaz kadroda yok
         
Fenerbahçe'nin derbi için yaptığı son antrenmanda sakatlanan savunma  oyuncusu Egemen Korkmaz, 18 kişilik kadroda yer almadı.
         
Sarı-lacivertli takımın dün akşam yaptığı antrenmanın ilk bölümümde sol  kasığında sertleşme oluştuğu için çalışmayı bırakan Egemen, Galatasaray'a karşı  forma giyemedi. Egemen'in yokluğunda savunmada Yobo'nun yanında Bekir İrtegün  görev aldı.


         
Meireles, 4 maç sonra kadroda
         
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica ile Kadıköy'de yaptığı maçta  sakatlandıktan sonra 4 resmi karşılaşmada forma giyemeyen Meireles, derbide  takımına döndü.
         
Portekizli futbolcu, ligde Kayserispor ve İstanbul Büyükşehir  Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor ve UEFA Avrupa Ligi'nde de  Benfica ile yapılan rövanş mücadelesinde forma giyememişti.
         
Ziegler'in yerine Hasan Ali Kaldırım
         
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, savunmada Ziegler'in yerine  Hasan Ali Kaldırım'ı tercih etti.
         
Ziegler'in yanı sıra sarı kart cezalısı Cristian, sakatlıkları bulunan  Serdar Kesimal ile Selçuk Şahin, Krasic, Sezer Öztürk, Recep Niyaz ve Beykan  Şimşek derbinin kadrosuna giremedi.
         
Fenerbahçeli Kuyt 500'üncü lig maçına çıktı
         
Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, Galatasaray derbisiyle  kariyerindeki 500'üncü lig maçına çıktı.
         
Sarı-lacivertli formayla Spor Toto Süper Lig'de 31'inci maçına çıkan  Hollandalı oyuncu, derbide kariyerindeki 500'üncü lig maçını oynadı.
         
Saha içinde önlem
         
Derbi maç için saha içinde geniş güvenlik önlemlerinin uygulandığı  görüldü.
         
Tribünlerin hemen önünde taraftara dönük olarak özel güvenlik elemanları  oturtuldu, hemen arkalarında ise yine taraftarlara dönük olarak çevik kuvvet  personeli sahayı çevreledi.
         
Karşılaşma için stadın dışında da geniş güvenlik tedbirleri uygulandı.  Stadın bulunduğu Recep Peker Caddesi'nin, Kızıltoprak'tan geliş yönü, güvenlik  nedeniyle saat 14.00'ten itibaren trafiğe kapatıldı.
         
Maraton tribünü önünden Bağdat Caddesi'ne gidiş yönünde, Recep Peker  Caddesi'ne bağlantıyı sağlayan Kördere Sokak'ta da aynı saatte trafik akışı  durduruldu.
         
Fenerbahçe 62'nci, Galatasaray 46'ncı resmi maçında
         
Fenerbahçe derbi mücadelesiyle bu sezon 62'nci, Galatasaray ise 46'ncı  resmi maça çıktı. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa'da ve Türkiye Kupası'nda  Galatasaray'dan 8'er maç fazla oynadı.
         
Fenerbahçeli taraftarlar karşılaşma öncesi Galatasaray'a yönelik küfürlü  tezahüratlar yaptılar.
         
296 medya mensubu
      
Karşılaşmada toplam 296 medya mensubu görev yaptı. Basın tribününde 8'i  yabancı olmak üzere 180 basın mensubu, saha içinde 78 foto muhabiri yer aldı.  Ayrıca maça 30 kameraman da akredite oldu.
         
Fenerbahçe Futbol Takımı'nı Kadıköy'e gelişinde Samandıra'daki  tesislerinden az sayıda taraftarı uğurladı. Takım otobüsü tesislerden çıkarken,  ana giriş kapısı önünde az sayıda taraftar yer aldı.
         
Türkiye şampiyonu olan Fenerbahçe 16 Yaş Altı Takımı, maç öncesinde  kupalarıyla saha içinde tur attı.
         
Başkan Yıldırım'a tepki
         
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın olağan mali genel kurul  toplantısında eleştirilerde bulunduğu taraftar grubu, maç öncesi tezahüratlarla  Yıldırım'a tepki gösterdi.
         
Türk Telekom tribünü üst bölümde yer alan bu grup, Yıldırım'ın  "Tribünlerde uyuşturucu var" ifadelerine yönelik olarak, "Yönetim uyuma  esrarkeşler burada" tezahüratını yaptı.
         
Bu taraftar grubu, farklı söylemlerle de tezahüratlarını sürdürmesi  üzerine diğer tribünlerden tepki gördü.
         

12 Mayıs 2013 21:08
DİĞER HABERLER