Prof. Dr. İsmet Topçu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. "İyi bir gelişme de negatif bir gelişme de yok" diyen Topçu, süreç içinde hasar gören organların iyileşmesi için çabalarını sürdürdüklerini vurguladı. Topçu, Zeyrek'in kalbinde ve akciğerinde ciddi hasar olduğunu kaydetti.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, elektrik akımına kapılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.
Zeyrek'in hayatta kalma mücadelesinin sürdüğünü kaydeden Prof. Dr. İsmet Topçu, "Şu an için iyi ya da kötü diyebileceğimiz net bir gelişme yok. Süreç içinde hasar gören organların iyileşmesi bekleniyor. Yoğun bakım tedavisi devam ediyor, diyaliz desteği sürdürülüyor" diye konuştu.
"UYANDIRMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ"Zeyrek'in hayati fonksiyonlarını sağlamaya odaklandıklarını vurgulayan Topçu, "Kalbinde, akciğerinde ciddi hasarlar var. Şu aşamada uyandırmayı düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.
Yunusemre ilçesindeki evinde 6 Haziran akşamı elektrik akımına kapılan Zeyrek'in tedavisi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde devam ediyor.
SORUŞTURMA BAŞLATILDIÖte yandan Zeyrek'in evinde elektrik akımına kapılarak ağır yaralanmasına ilişkin soruşturmada 1 cumhuriyet başsavcıvekili ile 2 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.
Soruşturmada şu ana dek 20'den fazla tanığın ifadesi alındı.
MANİSA HALKI HASTANEYE AKIN ETTİOlayın ardından Manisa halkı hastane önüne akın etti. Binlerce vatandaş hastane çevresinde toplanarak destek gösterisinde bulundu.
“Seninleyiz Ferdi Başkanım” yazılı pankartlar asıldı, vatandaşlar sabaha kadar hastane önünde bekleyişini sürdürdü.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kurban Bayramı dolayısıyla Manisa’da bulunması nedeniyle olayın hemen ardından hastaneye geldi. Özel, hastanede sabaha kadar kaldı ve gelişmeleri yakından takip etti.
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve çok sayıda siyasetçi de hastaneye gelerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son yaptığı açıklamada, “Bu, gerçekten herhalde hepimizin ömrümüz boyunca en olumsuz anılarla hatırlayacağımız bayram oldu. Kalbimizin bir tarafı cezaevindeki arkadaşlarımızdan dolayı hapis, diğer tarafı da Ferdi Başkan’ın mücadelesini hissediyor ve kalbimizin bir yanı da kasıldı kaldı öyle. Bütün Türkiye’den tüm siyasi partilerden, tüm siyasi görüşlerden, Manisa’daki tüm siyasi partilerin temsilcileri, her birisine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Bütün genel başkanlar aradılar, sordular. Buraya il başkanları geliyor sürekli. Her gün binlerce, on binlerce kişi hastaneye akın ediyor ve iyi dileklerini sunuyorlar. Hem Manisalı hemşehrilerimize hem de arayan, soran herkese teşekkür ediyoruz. Mansur Başkanımız ile Ferdi Başkan arasında çok özel de bir ilişki gelişmişti son dönemlerde. Aralarında çok özel bir diyalog vardı. Onun burada olması, Nursen Hanım’ın burada olması hem aileye destek verdi hem de eminiz ki Ferdi Başkan bu iyi duyguları hissediyor ve hayata onlar sayesinde tutunuyor. Ben de hepsine teşekkür ediyorum” dedi.
BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENİYOR
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 20’ye yakın kişinin ifadesi alındı. İfade verenler arasında sağlık görevlileri, itfaiye personeli ve olay yerine ilk ulaşan ekipler yer aldı. Aile bireylerinin ifadeleri ise henüz alınmadı.
Soruşturma kapsamında makine ve elektrik mühendislerinden oluşan bilirkişi heyeti tarafından olay yerinde teknik inceleme yapıldı. Hazırlanmakta olan bilirkişi raporunun önümüzdeki hafta içerisinde savcılığa sunulması bekleniyor. Raporda yer alacak teknik tespitlerin, olası ihmal ya da sorumlulukların belirlenmesinde etkili olacağı ifade edildi.
Başkan Zeyrek’in tedavisi sürerken hem Manisa'da hem de Türkiye genelinde sağlık durumuna ilişkin gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.