Festivali basanlar, sağlık kontrolünden geçirildi

Adana'da, binlerce kişinin katıldığı 'Kebap ve Şalgam Festivali'ni rakı içildiği gerekçesiyle basıp silahla ateş eden, masalara sopa ve döner bıçağı ile vurarak kaçan 5 kişi sorgularının ardından sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Adana'da önceki gece düzenlenen ve onbinlerce insanın katıldığı Kebap ve Şalgam Festivali'ni basarak ellerindeki silahlarla ateş eden ve sopa ve döner bıçaklar ile de masalara vurarak rakı içilmesine tepki gösteren 5 kişi polis tarafından gözaltına alınmıştı. Emniyette sorguları yapılan ve 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlaması ile haklarında işlem yapılan Ö.P., C.P., S.P., H.Y. ve A.Y, bugün öğlen saatlerinde sağlık kontrolü için elleri arkadan kelepçeli olarak Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Zanlılar adli tıp girişi ve çıkışında "Hergün bir askerimizin bir polisimizin şehit edildiği bir ortamda rakının festivali mi olurmuş? Portakal festivalini niye iptal ettiler? Zıkkım dibini içsinler, iki caminin ortasında rakı mı içilir? Bizim milli içeceğimiz ayrandır." diyerek kendilerini savundu.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye çıkarıldı.
CİHAN
14 Aralık 2015 12:39
DİĞER HABERLER