FIFA'dan Galatasaray'a büyük şok

FIFA'dan Galatasaray'a büyük şok
FIFA'dan Galatasaray'ın 3 yıllık sözleşme imzaladığı Grosskreutz'un transferine onay çıkmadı.

Galatasaray, yaz transfer döneminin son günü Borussia Dortmund'dan Kevin Grosskreutz'u renklerine bağlamış, 3 senelik sözleşme imzalamıştı.

FIFA, Alman yıldızın lisans işlemlerindeki gecikmeyi onamadı. Ayrıca FIFA, Galatasaray'dan gönderilen evrakların imzasız ve boş olduğu bildirdi.

Galatasaray Sportif Direktör Yardımcısı Uğur Yıldız'ın  FIFA'ya gönderdiği belgelerde imzaların eksik olduğu öğrenildi ve FIFA, Kevin Grosskreutz'un transferini geçersiz kıldı.

Alman futbolcu, Ocak ayına dek Galatasaray'ın kadrosunda yer alıp çalışmalarına devam edecek, ancak devre arasındaki transfer döneminde durumu netlik kazanacak.

OCAK AYINI BEKLEYECEK

Galatasaray, bonservisi için Borussia Dortmund'a 1,5 milyon avro bonservis ödediği ve 3 yıllık mukavele imzaladığı Kevin Grosskreutz'u oynatabilmek için 2016 yılı ocak ayını bekleyecek.
Sarı-kırmızılı kulüp, sözleşme imzaladığı ancak Transfer Eşleştirme Sistemi'ne geç kayıt yaptığı için oynatma şansını kaçırdığı oyuncuya, 5 Ocak-1 Şubat tarihleri arasındaki ikinci transfer ve tescil dönemi içinde lisans çıkartıp, forma giydirebilecek.

GÖREVİNE SON VERİLECEK

Galatasaray Sportif Direktörü Yardımcısı Uğur Yıldız'ın imzasız boş evrak gönderdiği için görevine son verilecek.

FIFA'dan direkt olarak Galatasaray'a kulübüne gönderilen, CC'de de Dortmund, Türkiye Futbol Federasyonu ve Almanya Futbol Federasyonu'nun yer aldığı bilgilendirme yazısında şu ifadeler kullanıldı;

"Başvurunuz incelenmiştir, yapmış olduğumuz incelemede dediğiniz gibi sistem kapanmadan önce kulübünüz yetkilileri tarafından sisteme giriş yapılmıştır. Ancak sisteme girilmesi gereken evraklar ve bilgilerin, kulübünüz tarafından sisteme yüklenmediği görülmüştür. Bu nedenle ülke federasyonu sertifika talebinde bulunamamıştır, bu nedenle de size bu transfer dönemi için lisans vermemiz mümkün değildir.

DHA/sporx

02 Eylül 2015 19:17
DİĞER HABERLER