Fikret Orman'dan flaş ses kaydı yorumu

Fikret Orman'dan flaş ses kaydı yorumu
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bir süre önce Başbakan'ın Fikren Orman hakkında sert sözler söylediği iddia edilen ses kaydıyla ilgili sessizliğini bozdu.

  • "İçim­de­ki­ni ben bi­li­rim ama ku­lü­bü­mün men­fa­ati için so­ğuk­kan­lı­lı­ğı­mı ko­ru­yo­ru­m”
  • "Aziz Yıl­dı­rım’la kır­gın de­ği­liz. İliş­ki­miz her za­man se­vi­ye­li­dir."
  • “Fenerbahçe avan­taj­lı­. Li­der ol­duk­la­rı için ha­va­ya gir­me­le­ri nor­mal.  Ama daha bi­ze ge­le­cekler."
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman bir süre önce Başbakan'ın Fikret Orman Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın ta­raf­tar gru­bu Çar­şı­’nın, Ge­zi ey­lem­le­rin­de­ki ro­lü­nü eleş­tir­me­yen Be­şik­taş Baş­ka­nı Fik­ret Or­ma­n’­a da­ir sert söz­ler söy­le­di­ği id­di­a edi­len ses kayıtlarıyla ilgili "İçim­de­ki­ni ben bi­li­rim ama ku­lü­bü­mün men­fa­ati için so­ğuk­kan­lı­lı­ğı­mı ko­ru­yo­ru­m" dedi.

Bugün gazetesinin haberine göre, KİP­TAŞ Ge­nel Mü­dü­rü İs­met Yıl­maz ile İstanbul Büyük­şe­hir Be­le­di­ye­si es­ki meclis üye­si Ham­di Çam­lı ara­sın­da geç­ti­ği id­di­a edi­len bir diğer ka­yıt­ta ise Be­şik­ta­ş’­ın ye­ni stat in­şa­atı­nın dur­du­rul­ma­sı teh­di­di dik­kat çe­ki­yor­du. Bu şahısların aralarından yaptıkları konuşmada Orman’a yönelik olarak ağır küfürler kullandıkları ileri sürülüyordu.

Be­şik­taş Baş­ka­nı Fik­ret Or­man ko­nuy­la il­gi­li çar­pı­cı açık­la­ma­lar yap­tı. Ka­yıt­la­rın or­ta­ya çık­ma­sı­nın ar­dın­dan ser­gi­le­di­ği so­ğuk­kan­lı tu­tu­mun ge­rek­çe­si­ne de­ği­ne­n Orman “Ben ku­ru­mu­mun men­fa­at­le­ri ge­re­ği son de­re­ce ma­kul ha­re­ket et­mek zo­run­day­dım. So­rum­luluk­ be­nim üstümde. Ne­ti­cede ben de bir in­sa­nım. Be­nim de duy­gu­la­rım var ama so­rum­lu­luk ta­şı­dı­ğım için bunları kon­trol et­me­yi öğ­ren­dim. İçim­de­ki­ni ben bi­li­rim ama ku­lü­bü­mün men­fa­ati için so­ğuk­kan­lı­lı­ğı­mı ko­ru­yo­ru­m” di­ye konuş­tu.

"DEVLET BİLE 4 SENEDE YAPAMADI"

Stat in­şa­atı­nın da­ha ön­ce be­lir­le­nen ta­rih olan 30 Ağus­to­s’­ta bi­ti­ri­le­me­ye­ce­ği yö­nün­de­ki ten­kit­le­ri yo­rum­la­yan Or­man, “Ku­lüp­te odam­da­ki bil­gi­sa­yar­da, web­cam­ler ara­cı­lı­ğıy­la, 24 sa­at her açı­dan stat in­şa­atı­nı kon­trol edi­yo­rum. 30 Ağus­tos de­dik ama bit­me­si için op­si­yo­nu var el­bet­te ki. Bu san­ki dev­let da­ire­si mi? Ba­şakşe­hir Sta­dı’nı 4 se­ne­dir ya­pa­ma­dı­lar. Dev­let bi­le bu işi ya­par­ken sü­re alı­yor. Bi­zim ge­cik­me­li ola­rak da yap­ma­mız­da ne gi­bi so­run ola­bi­lir. Bi­z eli­miz­den ge­le­ni ya­pı­yo­ruz. He­le o za­ma­nı bir gö­re­lim. Ama in­şa­at is­te­di­ği­miz gi­bi gi­di­yo­r” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

"BEŞİKYAŞ SİYASET YAPMAZ"

Or­man sık­ça dil­len­di­ri­len şi­ke da­va­sı­nın si­ya­si yö­nü ol­du­ğu id­di­ala­rı için de “Yo­rum yap­mak is­te­mem. Be­şik­taş 111 yıl­lık ku­lüp­tür. 111 yıl­dır de­ğiş­me­yen tek bir mad­de­si var­dır: Be­şik­taş si­ya­set yap­maz. Si­ya­set bi­zim işi­miz de­ğil­dir. Ben si­ya­set­çi de­ği­lim. He­le Tür­ki­ye’de bu si­ya­si or­tam­da, si­ya­si bir yo­rum yap­ma­yı ku­ru­mum açı­sın­dan doğ­ru bul­ma­m” de­di. “Şi­ke ko­nu­sun­da­ki söy­lem­le­ri­niz ne­de­niy­le Aziz Yıl­dı­rım’la ara­nız­da kır­gın­lık oluş­tu mu­” şek­lin­de­ki so­ruya ise Or­man “Ben hep ay­nı şe­yi söy­lü­yo­rum. Be­şik­taş şi­ke olay­la­rın­da ke­nar sü­sü ya­pıl­dı. Aziz Yıl­dı­rım’la kır­gın de­ği­liz. İliş­ki­miz her za­man se­vi­ye­li­dir."

“DAHA FENER BİZE GELECEK"

Fik­ret Or­man, lig ya­rı­şıy­la il­gi­li id­di­alı konuştu. Fe­ner­bah­çe­li­le­r’­in şam­pi­yon­lu­ğa ke­sin gö­züy­le bak­ma­la­rı­nın nor­mal ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek,  “Avan­taj­lı­lar. Li­der ol­duk­la­rı için ha­va­ya gir­me­le­ri nor­mal. Ama da­ha çok maç var. Biz ken­di­mi­zi şans­lı gö­rü­yo­ruz. Fe­ner­bah­çe bi­ze ge­le­cek. An­tal­ya, Ri­ze ve Ga­la­ta­sa­ra­y’­ı yen­sek da­ha iyi ola­cak­tı ama bu maç­lar­da­ki ha­kem ha­ta­la­rı da bi­zi bu­ra­ya ge­tir­di­” de­di. Fe­ner­bah­çe şam­piyon ol­sa bi­le ikin­ci­nin Şam­pi­yon­lar Li­gi­’ne di­rekt git­me­siy­le il­gi­li de Or­man “Be­şik­ta­ş’­ın he­de­fi as­la ikin­ci­lik olamaz” di­ye ko­nuş­tu. Or­man 6 yıl için­de Dev­ler Li­gi­’n­de fi­nal oy­na­ma he­de­fi­nin hâ­lâ ge­çer­li ol­du­ğu­nu da be­lir­tir­ken stat bit­ti­ği za­man Ga­la­ta­sa­ray ve Fe­ner­bah­çe­’yi ge­çe­cek­le­ri­ni yi­ne­le­di.

BİLİÇ KARARI SEZON SONU"

Beşiktaş’ta son dönemde tartışılan konulardan biri de teknik direktör Bilic’in geleceği. Hırvat hocanın performansını nasıl bulduğunu sorduğumuz Orman “Beşiktaş’ın hocasıyla ilgili yorumu sezon sonunda yapacağım. Ben öğretmen değilim. O da bir öğrenci değil. Yazılı imtihanın sonucuna bakacak değiliz. Biz kendisiyle ilgili tespitimizi sezon sonunda yapacağız” dedi.  

Bilic’in geçtiğimiz günlerde hakem kararlarıyla ilgili isyanını da değerlendiren Orman “O da artık isyan etti, ne yapsın! Hiç kimseden fayda görmek istemiyoruz. İltimas da istemiyoruz. Beklediğimiz şey adalet. Kulübüm zarar görüyor. Beni diğer kulüpler değil, benim kurumum ilgilendiriyor. Benim kulübüm bu işle ilgili zarar gördü. Bunun sistematik olduğunu düşünmüyorum ama bu işler hep bizim başımıza geliyor” yorumunda bulundu.

22 Mart 2014 08:53
DİĞER HABERLER