Film Festivalinde facia-Fotogaleri

Film Festivalinde facia-Fotogaleri
Antalya'yı yağmur ve fırtına vurdu: 1 ölü, 7 yaralı

Antalya'da dün gece aniden bastıran yağmur ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Film Festivalinin yapıldığı merkezin dev ekranı ile birlikte bazı yerlerin çatısı çöktü. 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.
Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yazıp yönettiği ve başrolünü eşi Ebru Ceylan ile paylaştığı ''İklimler'' filminin gala gösterimi sırasında yoğun yağış ve şiddetli rüzgar başladı. Gala gösteriminin ardından filmin ekibi ve seyirciler, Antalya Kültür Merkezi yanındaki cafede söyleşiye geçerken, fırtına ve yağışın etkisiyle burada dev ekranın bulunduğu platform devrildi. Olay sırasında platform çevresinde bulunan, festivalin ulaşım ve transferini üstlenen şirketin görevlendirdiği gençler Musa Kısa, Zeynep Özfırıncı, Ümit Elit ve Enis Ulutaş kaçmaya çalışırken yaralandılar.
4 Genç için ambulans çağrılırken, çenesinden yaralanan ve kan kaybettiği bildirilen Musa Kısa'ya ilk müdahaleyi festivali izleyen bir doktor yaptı. Olay yerine çağrılan ve 40 dakika sonra gelen ambulans, yaralı gençleri Tıp Fakültesi Hastanesine götürdü.
Musa Kısa'nın travma geçirdiği, diğer gençlerin ise hafif yaralı oldukları bildirildi. Bu arada, yaralı gençlerin festivalde görevli arkadaşları, ambulans görevlileri, bazı yetkililer ve gazetecilere tepki gösterdiler.
Öte yandan, festival kapsamında film gösterilerinin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı ve Karaalioğlu Parkı'nda da dev ekranların devrildiği, olayda yaralanan olmadığı öğrenildi. Bu arada aşırı yağış ve fırtına nedeniyle KİPA Alışveriş Merkezi'nin de çatısı çöktü. Olayda gelen ilk bilgilere göre 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı. Yaralılar, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Antalya Devlet Hastanesi ve Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Birçok yerde sel taşkınları nedeniyle yollar kapanmış durumda. Konuyla ilgili itfaiye ve polis ekipleri çalışmalarını sürdürmekte.
Antalya Valisi Yüksel, incelemelerde bulunarak yaralıları ziyaret etti Antalya'da yaklaşık 1.5 saat etkili olan yağış ve fırtına nedeniyle zarar gören yerleri ve hastaneleri ziyaret eden Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, zarar gören yerlerde incelemelerde bulunarak, hastaneleri ziyaret etti. Yağmurun başlaması ile birlikte rüzgarın hızının da 70 kilometreye çıktığını belirten Yüksel, 3 yaşındaki bir kız çocuğunun ölümüne neden olan, alışveriş merkezindeki çökmenin nedeninin, yapılacak teknik incelemenin ardından belirleneceğini söyledi.
Yağmur ve fırtına nedeniyle çatısı çöken alışveriş merkezinde incelemelerde bulunan Vali Yüksel burada yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Yüksel, "Yağış ve fırtına nedeniyle Antalya Kültür Merkezi'nde Altın Portakal Film Festivali için hazırlanan platformlardan biri vatandaşların üzerine düşmüş ve 4 vatandaşımız yaralanarak, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Ayrıca alışveriş merkezinin çatısı da çökmüştür. Burada 3 yaşında bir kız çocuğumuz hayatını kaybetmiş, 4 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Olaydan son derece üzgünüm." açıklamasında bulundu. Yüksel, alışveriş merkezinin çatısının çökmesi sonucu hayatını kaybeden 3 yaşındaki kız çocuğunun yakınlarına başsağlığında bulundu.
Annesi ile birlikte gittiği alışveriş merkezinde çatının çökmesi sonucu, göçük altında kalarak hayatını kaybeden Merve Taş'ın amcası sitem etti. Acılı amca, "Bu kadar büyük bir alışveriş merkezinin tavanının çökmesini anlamıyorum. Böyle çürük bir binaya nasıl izin veriyorlar." dedi. Çatısının çökmesi ile 4 kişinin yaralanması ve bir kız çocuğunun ölmesine nende olan KİPA Alışveriş Merkezi'nin yetkilileri ise basın mensuplarının olay yerinden görüntü almasını engelledi.
Akdeniz Üniversitesi'nde yaralılara geçmiş olsun, hayatını kaybeden kız çocuğunun ailesine de başsağlığı ziyaretinde bulunan Vali Yüksel, buradan Yeni Otogar'a giderek incelemelerde bulundu. Burada yetkililerden bilgi alan Yüksel, buradaki eksikliklerin en kısa sürede giderilmesi için gerekli desteğin verileceğini söyledi. Olaylarda yaralananların isimleri şöyle: KİPA Alışveriş Merkezi'nde yaralananlar: Mustafa Çelik (32), Fatoş Taş, Merve Taş (3). Merve Taş, hastanede hayatını kaybetti. Diğer 2 kişinin isimleri alınamadı. Antalya Kültür Merkezi'nde yaralananlar: Musa Kısa (ağır yaralı), Zeynep Özfırıncı, Ümit Elit, Enis Ulutaş.
Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin gala gösteriminin yapıldığı sırada çıkan fırtına nedeniyle, dev ekranın bulunduğu platformun devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaralanan görevlilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Festival Başkanı Engin Yiğitgil, gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduklarını ancak festival programında bir değişiklik olmayacağını söyledi. Platformun fırtına nedeniyle önce havalandığını sonra yere düştüğünü anlatan Yiğitgil, olayda platform etrafında bulunan görevlilerin yaralandığını kaydetti. Tedavileri süren yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Yiğitgil, bazı görevlilerin olay nedeniyle şok yaşadığını dile getirdi. Yiğitgil, bir gazetecinin, olay yerine ambulansların geç geldiğini söylemesi üzerine, ''Ambulansların geç gelmesi diye bir şey yok. Zamanında, çok sayıda ambulans geldi'' diye konuştu. Fotoğraflar: ZAMAN
21 Eylül 2006 11:08
DİĞER HABERLER