Filmdi gerçek oldu!

Filmdi gerçek oldu!
İzmir'in Konak İlçesi'nde 6 yıl önce, dedesi ile anneannesini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanıp, 2 kez ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 445 gün cezaevinde kaldıktan sonra beraat eden 35 yaşındaki Yunus Gülmez'e 21 bin lira 'Pardon' tazminatı ödenmesine karar verildi.
Yunus Gülmez'in tutuklanıp hakkında dava açılmasına neden olan olay, 14 Ekim 2010 tarihinde Boğaziçi semti 1186/8 sokak 2 numaradaki evde meydana geldi. Anne ve babasından haber alamayınca eve giden Alev Dinç, babası Kazım Taşmaz ve annesi İsmet Taşmaz'ın cesetlerini buldu. Polis ekiplerinin incelemesinde yaşlı çiftin başlarına sert cisimle vurularak öldürüldüğü belirlendi. Cinayeti aydınlatmak için kurulan özel ekip, Taşmaz çiftinin tüm çocukları, torunları ve yakınlarının bilgilerine başvurdu. Ekiplerin araştırmaları sırasında, ölen çiftin en büyük kızları Selma Taşmaz'ın oğlu olan Yunus Gülmez şüpheli oldu. Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemelerin ardından, evdeki kahvaltı sofrasından alınan zeytin çekirdeklerinden 14 tanesinden 8'inde, daha önce kan örnekleri alınan akrabalardan Yunus Gülmez'in DNA'sı bulundu. Polis tarafından gözaltına alınan Yunus Gülmez ifadesinde suçsuz olduğunu söylese de tutuklandı.

ÇİFTE ÖMÜR BOYU İSTENDİ

Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, gelen DNA sonucunun ardından toplanan delil ve dinlenen tanıklara göre şüpheli Yunus Gülmez hakkında, dedesi Kazım Taşmaz ve annaannesi İsmet Taşmaz'ı öldürdüğü iddiasıyla 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada, savcının cezalandırılma talep etmesine rağmen, üzerine atılı suçun sabit olmadığına kanaat getirilen Yunus Gülmez'in 2012 yılı Şubat ayında beraatine karar verildi ve tahliye edildi. Yargıtay da mahkemenin kararını onadı. Yunus Gülmez, 445 gün cezaevinde yattıktan sonra sonra özgürlüğüne kavuştu.

78 BİN İSTEDİ MAHKEME 21 BİN LİRA UYGUN GÖRDÜ

Bu olayın ardından yıllarca oturduğu semtten başka bir yere taşınan ve tekstil işiyle uğraşan Yunus Gülmez, boşu boşuna aylarca cezaevinde yattığını belirtip, avukatı Kurtuluş Kanat aracılığıyla Maliye Hazinesi'ne karşı 28 bin 963 lira 70 kuruşu maddi, 50 bin lirası manevi toplam 78 bin 963 lira 70 kuruş tazminat istemiyle İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Mahkeme heyeti de yasal faizi hariç, Yunus Gülmez'e 13 bin 371 lira 74 kuruş maddi, 8 bin lira manevi olmak üzere toplam 21 bin 371 lira 74 kuruş tazminat ödenmesine karar verdi. Hazine avukatı ise kararın temyizi için başvuruda bulundu.

Olayın failleri ise, 6 yıl geçmesine rağmen bulunamadı.

DHA
12 Şubat 2016 12:04
DİĞER HABERLER