Financial Times: 2023 yılında Rusya 4 milyon top mermisi ve yüzlerce tank üretti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2022 yılından bu yana Rus ordusuna yapılan teçhizat ve silah tedarikinin üç kat arttığını ve bu eğilimin 2024’te de devam edeceğini açıkladı.
SAMANYOLUHABER.COM MOSKOVA

Putin, savunma sanayiinde bir “işgücü atılımı” gerçekleştirildiğini ve bazı fabrikaların üç vardiya halinde çalıştığını belirtti.

Batılı ülkeler ise bu gelişmeleri yakından takip ediyor. ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın savunma üretiminde hızla savaş durumuna geçtiğini ve silah, mühimmat ve teçhizat üretimini önemli ölçüde artırdığını söyledi.

NATO liderliği, Rusya’nın askeri üretim artışının beklenenden daha hızlı gerçekleştiğini kabul ederken, Batı’nın bu konuda geride kaldığını belirtti.

Financial Times’a göre, 2023 yılında Rusya 4 milyon top mermisi ve birkaç yüz tank üretti. Bu, Rusya’nın savunma üretimindeki hızının Batı’nın tahminlerinin ötesine geçtiğini gösteriyor.

Bain & Company’ye göre, 2024 yılında Rusya’nın 4,5 milyon mermi üretmesi beklenirken, ABD ve Avrupa Birliği’nde bu rakamın 1,3 milyon olması öngörülüyor.
28 Ağustos 2024 11:15
DİĞER HABERLER