Fırat: Erdoğan, Türkiye'yi savaşa sokacak kadar kendinden geçmiş halde

Fırat: Erdoğan, Türkiye'yi savaşa sokacak kadar kendinden geçmiş halde
Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Mersin milletvekili adayı ve AK Parti kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi, Suriye ve Irak gibi kardeş kavgasının içine sokacak kadar tehlikeli bir ruh hali içinde olduğunu iddia etti. Fırat, Erdoğan'ın oy almak için İslam'ı ve Kur'an-ı kullanarak din tefeciliği yaptığını da öne sürdü.

HDP Mersin milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, seçim çalışmaları kapsamında merkez Yenişehir ilçesi Akkent Mahallesi'nde gerçekleştirilen halk toplantısına katıldı.
Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sürdüren Fırat, Erdoğan'ı iyi tanıdığını, son zamanlarda yaptıklarına ve söylediklerine bakıldığı zaman, Türkiye'yi; Suriye ve Irak gibi kardeş kavgasının içine sokacak, ülkeyi kan gölüne çevirecek, hatta Türkiye'yi dış bir ülkeyle savaşa sokacak kadar kendinden geçmiş bir ruh hali içinde olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın İslam dinini, Kur'an-ı, kendine oy toplamak için kullandığını öne süren Fırat, "Eğer sen oy kullanmak için dini kullanıyorsan, sen din ticareti yapıyorsun, hatta din tefeciliği yapıyorsun demektir." dedi. Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması gerektiğini vurgulayan Dengir Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Davutoğlu'ndan daha fazla miting yaptığını, seçim çalışması yürüttüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, miting meydanlarında sarf ettiği, 'Ben her partiye eşit mesafedeyim' sözlerini de eleştiren Fırat, "Bir yerde, 'AK Parti'ye oy verin' diyor. Diğer bir yerde, 'Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verin' diyor. Bir başka yerde ise 'AKP'ye oy verin' diyor. Bu mudur tarafsızlık?" diye sordu.

Dengir Fırat, 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunun altını çizerek, "Herkes seçim günü sandığına sahip çıkmalı, oyunu çaldırmamalı" uyarısında bulundu.
Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığını bir yana bırakarak, Anayasa'yı ihlal ettiğini ve AK Parti'ye oy topladığını anlatan Dengir Fırat, "Ben onun ne yapmak istediğini biliyorum. Bu ülkede Esed gibi bir başkan olmak istiyor. Meydan meydan gezen bir cumhurbaşkanının, ülkeye diktatörlük getirmekten başka amacı olamaz. Ben bu tehlikeyi gördüğüm için de siyasete döndüm ve tüm halkların, ötekileştirilenlerin partisi olan Halkların Demokratik Partisi'ne geldim. Bu seçimlerde Türkiye halkları diktatörlüğe karşı barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük seçimi yapmak istiyorlarsa HDP'yi desteklemelidir." şeklinde konuştu. CİHAN
26 Mayıs 2015 14:01
DİĞER HABERLER