Amerikan Foreign Policy dergisi, Türkiye'nin en büyük tiraja sahip gazetesinin de bünyesinde olduğu Feza Gazetecilik'e el konulmasını 'Türk medyasına ölümcül vuruş' başlığıyla duyurdu.
Feza Gazetecilik bünyesinde Türkiye'nin en büyük özel ajanslarından birinin de bulunduğuna dikkat çeken Foreign Policy, Zaman genel merkezi önünde toplanan kalabalıkların, gazetecilerin tahliye edilmesini engellemeye çalıştığını fakat basın özgürlüğü destekçilerinin TOMA'lara karşı fazla dayanamadığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yönetimine muhalif olanlar için hayat zor olsa da Türkiye'nin en güçlü bağımsız seslerinden birine böylesine toplu şekilde hücum edilmesinin bir dönüm noktası olduğunu belirten FP, "Hükümet, muhaliflere zapturapt altına almak için artık önlerinde hiçbir engelin kalmadığı mesajını vermek istiyor." tespitinde bulundu.
Yazıda, Feza'ya el konulmasının, Ekim ayında İpek Medya'ya yapıldığı gibi kanıtlanmamış terör ve darbe suçlamalarında, basın kuruluşlarının "terör örgütünün yayın organı" olduğu iddialarına dayandırıldığı vurgulandı. FP, "Gülen Hareketi'nin suçu ne olursa olsun, terör örgütü olduğuna dair hiçbir delil gösterilemedi." ifadelerine yer verildi. 'Gülen yanlısı' medyanın ülkedeki son eleştirel seslerden olduğuna dikkat çeken FP, onların da gasp edilmesi ile basın özgürlüğüne ölümcül darbenin indirildiğini kaydetti. Gasp edilen basın kuruluşlarının da bundan sonra hükümetin borazanı olacağı, buradan ayrılanların kurabilecekleri yeni yayın organlarının ise etkisinin çok daha az olacağı yorumunda bulundu. Birçok gazetecinin ise ülkeden kaçmak zorunda kalabileceğini ya da hapse atılacaklarını ekledi.
Cihan CİHAN