Frontex, Yunanistan'a 600 uzman personel daha gönderiyor

Frontex, Yunanistan'a 600 uzman personel daha gönderiyor
Frontex, Yunanistan'ın kara ve deniz sınırlarının korunması ve göçmenlerin kayıt altına alınmasında görev yapacak 600 uzman personel daha gönderecek. Diğer ülkelere gönderileceklerle bilrikte sayı 775 olacak.

Avrupa Birliği'nin (AB) sınır güvenliğinden sorumlu kurumu Frontex, Yunanistan'a dış sınırların korunması ve mültecilerin kayıt işlemlerinde yardımcı olmak amacıyla 600 uzman gönderecek. Frontex İcra Direktörü Fabrice Leggeri ile göçmenlikten sorumlu Yunan İçişleri Bakanlığı Genel Sekreter Vekili Tzanetos Filippakos dün akşam bir telekonferans görüşmesi yaptı. Toplantıda Ege'de göçmen akınıyla mücadele konusunda ilave adımlar atılması kararlaştırıldı.

Frontex'in Akdeniz ve Ege'de mülteci ve göçmen akını ile mücadele kapsamında AB'den özellikle Yunanistan ve İtalya kara ve deniz sınırlarında görev yapacak 775 sınır muhafız personeline ihtiyaç bulunduğuna ilişkin talep de masaya yatırıldı. Frontex tarafından Yunanistan'ın kara ve deniz sınırlarının korunmasında görev alacak ilave 600 personel, mülteci ve göçmenlerin kayıt altına alınması işlemlerine destek verecek.

Öte yandan Avusturya Başbakanı Werner Faymann, mülteci krizini yerinde görmek amacıyla Yunan Başbakan Aleksis Çipras ile birlikte dün Midilli Adası'nda incelemelerde bulunmuştu. CİHAN
07 Ekim 2015 10:32
DİĞER HABERLER